Як Рада призначала Гройсмана

15.04.2016 19:47 ПОЛІТИКА

14 квітня однією пакетною постановою під назвою «Про Кабінет Міністрів України» Верховна Рада по-наполеонівськи вирішила одразу три питання:


– відправила у відставку Яценюка (на підставі його особистої заяви);

– скасувала постанову ВР від 16 лютого про визнання роботи уряду незадовільною;

– призначила новим пре­м’єр-міністром Володимира Гройсмана.

Чому треба було одним пострілом одразу трьох зайців?

Усе просто. Треба було уникнути ризику відставки Яценюка без призначення Гройсмана, бо за таких обставин офіційно розпочався би відлік 60 днів, протягом яких має бути сформований новий уряд. У противному разі виникає підстава для розпуску парламенту президентом.

Пакетна постанова убезпечила керівництво держави від таких негативних для себе політичних наслідків. У разі її неприйняття Яценюк офіційно залишився би прем’єр-міністром, а переговори щодо нового уряду можна було би продовжувати без обмежень у часі та ризиків розпуску парламенту.

В результаті прийнятої постанови Арсеній Яценюк пішов із посади «білим і пухнастим»: офіційно робота його уряду вже не є незадовільною.

Як було видно з результатів голосування, коаліція НФ і БПП не мала потрібних 226 голосів, щоб підтримати Володимира Гройсмана на посаду прем’єра та його уряд. Довелося вести переговори з депутатами інших фракцій, які, звичайно ж, також отримають свої преференції від нового уряду.

Володимира Гройсмана підтримали аж 257 народних обранців, серед яких, крім БПП та НФ, практично всім складом фракцій проголосували «Воля народу» та «Відродження».

Із закарпатських нардепів Володимира Гройсмана підтримали 7 депутатів:

Валерій Пацкан, Роберт Горват, Василь Брензович, Віктор Пинзеник (БПП), Валерій Лунченко (НФ), Михайло Ланьо («Відродження»), Василь Петьовка («Воля народу»).

Сам Віктор Балога та його брат Павло Балога (позафракційні) були відсутні під час голосування, а ще один брат — Іван Балога (також позафракційний) — та Іван Крулько («Батьківщина») утрималися під час голосування.

Ще один закарпатський нардеп — Нестор Шуфрич (Опоблок) — голосував проти призначення Гройсмана главою уряду.

Закарпатський політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook так прокоментував це голосування:

«Закарпатські депутати «за» нового злодія на чолі уряду України.

Рагулі Горват і Пацкан були щиро за Яценюка, тепер щиро за Гройсмана. Петьовка разом із литвинівськими кучмістами — «за», Блюк (за паспортом Ланьо) зі злодіями і рекетирами Януковича — «за» (цікаво, скільки заплатили), ну а два Балоги, не отримавши нічого для пограбунку (а хотіли Закарпатську ОДА чи МНС),   втекли в туалет і, сидячи на параші, де їм давно місце, зафіксувалися як «відсутні». Так ніби їх присутність у ВРУ комусь потрібна.

Ура! Всі «за» новий виток пограбунку України, двоє на параші. Такий результат дало голосування закарпатських нардепиків а-ля 200 грн.».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат