Шокін. Шок

14.02.2015 08:48 ПОЛІТИКА

Генпрокурором України став кум президента Порошенка Віктор Шокін.

Верховна Рада підтримала призначення Віктора Шокіна новим генеральним прокурором. Як повідомляє «Українська правда», за відповідне рішення проголосували 318 депутатів.

Виступаючи з трибуни перед голосуванням, Шокін пообіцяв довести до кінця всі гучні справи, в тому числі щодо подій на Майдані, а також проти чиновників влади режиму Віктора Януковича. «Це стосуватиметься всіх високопосадовців того злочинного режиму», — запевнив він.

Також він пообіцяв повернути всі кошти, викрадені за часів попереднього режиму. Окремо Шокін запевнив, що боротиметься з проявами сепаратизму та тероризму. Він також підтвердив факт звільнення скандального заступника генпрокурора Анатолія Даниленка і пообіцяв призначити нових заступників «дуже швидко».

Вікторові Шокіну 62 роки. Наприкінці червня минулого року він був призначений заступником генпрокурора Віталія Яреми.

Як пише сайт Prozak.info, «Шокін відомий тим, що раніше, працюючи в Генпрокуратурі, порушував справи проти Пукача за вбивство Георгія Гонгадзе, а також порушував справи проти Ігоря Коломойського, Бориса Колесникова. Окрім того, Віктор Шокін є кумом Петра Порошенка і саме за його сприяння свого часу була закрита справа проти Порошенка щодо будівництва багатоповерхівки на вулиці Грушевського в Києві».

Скептики відзначають, що Шокін є людиною старої обойми і не вписується органічно в те, що можна назвати «новою владою». Крім того, видається дивним, що за Шокіна проголосував і Опозиційний блок колишніх «регіоналів». Стає зрозумілим, що «регіонали» голосували за Шокіна не просто так.

До речі, дочка Віктора Шокіна працює заступницею прокурора Одеської області. Варто тепер простежити за її кар’єрою. До того ж прокурорами працюють й інші родичі Шокіна.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат