Коли закінчиться війна

07.02.2015 09:45 ПОЛІТИКА

Українці вже втомилися від війни. Вже хочеться миру. Хочеться спокійно працювати, відпочивати, планувати майбутнє… Натомість на Сході країни спокоєм і не пахне. Війна в розпалі. А точніше АТО. Президенту зручно, щоб це була не війна, а антитерористична операція, бо за антитерористичну операцію відповідає міліція, тобто уряд. А у випадку введення воєнного стану відповідальність лежить на головнокомандуючому, яким у нас є президент.


Українське суспільство розділилося. Одні благають владу віддати ці депресивні території і без них Україна зможе рухатися вперед і будувати європейське суспільство. Навіть у тому ж таки Дебальцевому, за яке проливають кров і закарпатці, понад 40 % мешканців воюють на боці бойовиків-сепаратистів. Не співчувають, а саме воюють! І така ситуація в більшості міст маргінального Донбасу. «Ми ніколи не зможемо тримати цих людей при собі. Ці регіони є гальмом для України в її поступі в Європу», — переконані прихильники відокремлення Донбасу від України.

«Це споконвічні українські землі, на які вдерся агресор, і ми мусимо боротися за цілісність країни. Японія з Росією ведуть спори за маленькі безлюдні острови, то невже ми можемо віддати багаті індустріальні регіони лише тому, що так захотіла купка бандитів-сепаратистів», — кажуть прихильники цілісності країни.

Важко сказати на чиєму боці правда. На жаль, інформаційна пропаганда промиває мізки людям. Цього тижня ми стали свідками перепалки звернень студентів. Спочатку українські студенти звернулися до російських, що Україна мирна держава і хоче дружити з усіма країнами, тому ми проти агресії Росії на Донбасі.

У свою чергу зомбовані російські студенти дали відповідь, що через звірства українських фашистів гинуть тисячі мирних людей. Порозуміння немає…

Політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook написав:

«Слушал выступления наших, украинских, и российских студентов. Грустно.

И одни, и другие — продукт своей страны и уже продукт своей пропаганды. Россияне даже искренне уверены, что тысячи БТР, танков, «Градов» и «Буратино», тысячи тонн боеприпасов у нас продаются на Донбассе в военторгах. Они считают референдум и выборы в Крыму — демократией, когда только за намерение такого в их России расстреливают. Российские студенты искренне верят, что невыполнение обязательств будапештского меморандума, взятых на себя государством РФ, это бумага, на которую может плевать Путин, ни разу не избранный легитимно, и весь российский народ. И при этом весь мир должен их за что-то уважать.

А народы мы действительно разные. И Запад себе на уме. И вместо вора у нас пришел его партнер и тоже вор. Это верно. Но вот украинцы не пришли на русскую землю, а российские граждане на нашей территории убивают наших граждан и разрушают наши украинские города и села.

А правда в том, что на прилавках Европы и США нет ни украинских, ни российских товаров. И если в Украине это плод пяти воровских режимов, то чем лучше РФ со своими 5-ю триллионами долларов, полученных от нефти и газа за путинский период. Где эти триллионы? В новых технологиях, образовании, качестве жизни и свободах, в честных судах и без коррупционной власти... Нет. Все это пошло на товары ненавистного Запада и личные карманы российских воров при власти.

Студентам обоих стран нужно задуматься о бесперспективности госмодели в обеих странах и о том, что перегавкивание через экраны гаджетов не делают нас лучше и не красят нас в мире.

А ведь нам, вашим родителям, хочется для вас мира, любви и счастья, а не взаимной ненависти, убийств и разрушений. Мира вам и добра».

Коментарі :


07.02.2015 13:14 жуст

самое странное никто не знает чего хочет росия,чего хотят терористы,по большому и сами украинские власти не знают чего они хотят от этой бойни вот какие власти,такая и война


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат