Скандальна перша сесія облради

20.11.2015 16:39 ПОДІЇ

У четвер новообрані депутати Закарпатської облради зібралися на свою першу сесію.

Для початку уже екс-голова ради Володимир Чубірко підбив певні підсумки, потім почалася підготовка до обрання нового голови.

Перший номер порошенківської «Солідарності» і чинний голова ОДА Геннадій Москаль зрозумів, що в раді створена формальна більшість із фракцій партії Балоги «ЄЦ», а також «Батьківщини» та угорців. Було 34 депутати, які готові обрати свого голову. Цим кандидатом виявився прихильний до Балоги Олександр Кеменяш із «Батьківщини».

Почалася вистава із викраденням та пошкодженням скриньки для голосування, потім Москаль звинуватив «Батьківщину» у зраді, потім було «замінування» і ще маса словесних перепалок. Складалося враження, що Москаль тягне час.

І ось після чергової невеличкої перерви перед самим голосуванням Геннадій Москаль уже, на диво, спокійний зайшов у зал, навіть потис руку екс-губернаторові Губалю, якого ще перед цим називав вівчарем. Швидше за все, Москаль знав, що когось із тих 34 депутатів вдалося «нагнути». Коли лічильна комісія порахувала голоси і навіть ще не оголошувала результати, в залі прозвучало злорадне питання в дусі інтелектуальної еліти краю: «Ну що, всралися?». І дійсно, 1 голос був «проти» і один «утримався». Для обрання голови потрібно було залізних 33 голоса. Тобто Кеменяша не обрали.

Депутати вирішили зібратися у вівторок, щоб обрати собі голову. Кажуть, перед першим голосуванням «коаліціанти» отримали хороші гонорари. Тепер ставки виростуть.

Не виключено, що Балога сам «запоров» голосування за Кеменяша, щоб уже у вівторок зробити головою стовідсоткову свою людину — Золтана Ленд’єла. Подивимося.

ТЕГИ : геннадій москальвибори 2015

Коментарі :


23.11.2015 08:13 Левко

Рада нова, а порядки з мирулого.
Під час роботи першої сесії я проходив попри будівлю обласної ради і мав можливість бачити велику кількість "крутих"   авто запаркованих на тротуарах і пішохідних переходах. Так "нові" депутати демонструють повагу до   чинного законодавства України про доржній рух. "Кака была - кака есть"


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат