Сергій Ратушняк представив громаді своє бачення розвитку Ужгорода

12.11.2015 21:06 ПОЛІТИКА

У понеділок, 9 листопада, в Ужгородському прес-клубі відбувся захід «Ужгород має право обрати кращого», який організовувався громадською організацією «Молодіжний ініціативний центр «За професійну діяльність» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.


Втім із двох запрошеннях кандидатів у депутати на зустріч з’явився лише Сергій Ратушняк. Богдан Андріїв натомість злякався дискусії або просто не мав що сказати громаді і не прийшов.

А от Сергій Ратушняк вкотре погодився зустрітися із представниками громади і ЗМІ.

«Я двічі був мером і двічі виконав більше суспільних замовлень, ніж це давали можливість муніципальні фінанси. Залучав приватних підприємців, іноземних інвесторів, вкладав власні кошти», — розповів кандидат у міські голови Ратушняк.

«Навіть у найважчі часи зародження країни, коли тривала глобальна криза і середній рівень зарплат був нижчим за 10 доларів, і коли навіть ці мізерні зарплати не виплачувалися, в Ужгороді ми зробили революційний перехід на нові рейки розвитку економіки. Ми орієнтувалися на приватний бізнес, який і став головним наповнювачем бюджету.

Навіть тоді ми вчасно розраховувалися з бюджетниками, а місто почало отримувати нове обличчя.

За моєї першої каденції на посаді мера були реалізовані грандіозні проекти з будівництва пологового будинку нового типу, муніципальної гімназії, першого в Україні муніципального вузу. За другої каденції на посаді мера мені вдалося продовжити будівництва та реконструкції важливих об’єктів, а головне — ми перейшли на енергозберігаючі технології, поміняли вікна на всіх бюджетних установах, встановили індивідуальні котельні. У цьому плані інші регіони України ще досі відстають», — розповів Сергій Ратушняк.

Опісля він представив деталі своєї передвиборної кампанії.

Перш за все це вливання знач­них коштів у інфраструктуру.

«Насамперед місто треба підмести, вичистити, зробити всі двори і внутріквартальні території», — повідомив С. Ратушняк. Він також оголосив про свої плани щодо міських тротуарів, які, на його думку, мають бути мощеними бруківкою, а не асфальтованими. «Загалом же історичну частину я би хотів звільнити від транспорту, зовнішньої реклами, пластикових вікон і дверей, всілякої хай-тек реклами», — зауважив кандидат і сказав, що місто потрібно зробити привабливим для туристів і комфортним для проживання ужгородців.

Ратушняк також запевнив, що ужгородських навчальних закладів для власне містян вистачає, однак набір дітей з районів створює штучний дефіцит. Тим не менше, Сергій Ратушняк на посаді мера має намір побудувати ще дитячий садок та школу.

Сергій Ратушняк також пообіцяв ужгородцям муніципальний транспорт із безкоштовним проїздом для школярів і пенсіонерів, створення «силіконової долини» в УжНУ, повернення боргів до бюджету міста, крематорій, модернізацію облмуздрамтеатру, повернення бруківки з вулиць Швабської і Кошицької, знесення незаконних забудов.

Він також пообіцяв втілити електронний документообіг. «Черги до чиновників у мерії повинні зникнути. Ніяких черг, ніяких хабарів. Все законно і прозоро. Найнята ужгородцями влада повинна їм служити», — наголосив Сергій Ратушняк.

Окремо зайшла мова і про актуальні процеси децентралізації.

Що стосується кадрових призначень, то своїм секретарем кандидат волів би бачити Павла Федаку. Але позаяк той не став депутатом і це неможливо, кандидат, у разі перемоги, обиратиме серед симпатичних йому політсил: КМКС, «Самопоміч», «Солідарність». «До них звернуся насамперед. Хоча їх і меншість, вони найчистіші», — сказав Сергій Ратушняк.

***

Ратушняк — ужгородській громаді

Шановна громада Ужгорода! Корумповані працівники МВС, прокуратури, ДПІ і СБУ, які злиті з криміналом братів Балог і Андріївих, підіграючи своєму подільникові по контрабанді, хабарах, казнокрадству і пограбунків через електроенергію, почали масово розшуковувати, тероризувати, погрожувати і вимагати якихось показань проти мене у підприємців, які стояли на вулиці Фединця, що 20 років вважалася так званим базаром і який я РОЗІГНАВ на радість ужгородцям. Ось вам і мафія, і «нова» влада.

Підігрівання злочинцеві в підкупі виборців на виборах міського голови іде відкрито і зухвало. В кращих традиціях бандократії. А ми дивуємося, яким чином із 30 тис. підкупів — жодного пійманого і зафіксованого.

P. S. До цього додалися нафталінові комуністи-комунальники Ландовські й Сембери, що 60 років не мали жодної думки, а тут за пачку баксів їх прорвало. Вони дійсно неперевершені у перетворенні тенісних кортів за СК «Юність» у паркування, віддачею 2 га землі на набережній угорському наркоторгівцю за «шубу і телевізор». А велич зодчого Степана Васильовича вилилася в сарай біля пішохідного мосту з оцинкованим дахом... Що не завадило йому збудувати собі, дітям і другу-міліцішті вілли біля готелю «Дружба». Про дерибан майна з Маргітою ми вже промовчимо, бо дешевші були тільки будки в циганських таборах. За що ми вдячні їм і щасливі, що їх ніде нема і вони ні на що не впливають.

Банда Волошина ліпить на мене мультики замість того, щоб повернути місту вкрадені з Андріївим і Щадеєм 3 млн. дол. на крадіжці готельно-ресторанного комплексу «Корона». Братки Андріїви і злодюга електричний Вася-Кіловольт роздають у офісі на вул. Фединця гроші на підкуп. Красені Пономарьов, Мандич, Наконечний, Травіна, Оксьон, Козак... вишикувалися там у чергу для отримання пакетів, а славетна нова і велична стара багатотисячна армія правоохоронців не МОЖЕ їх знайти і посадити за грати, згідно з чинним законодавством.

Крокує українська демократія. Від славетного вбитого Чорновола до 20 грн. Медведчука, 200 грн. Балоги і 500 грн. дауна Андріїва. Чи неправда — шляхетна хода деградації? Шануймося.

Прийдіть на вибори — інакше програєте. Тим, хто вважає Вас лайном і шматком м’яса за 500 грн.

ТЕГИ : сергій ратушняквибори 2015

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат