Нові умови конкурсу для перевізників виконком не підтримав

18.09.2015 18:02 ПОДІЇ

Вартість проїзду в Ужгороді не зросте.

На розгляд виконкому у середу 16 вересня виносився проект рішення «Про умови конкурсу на перевезення пасажирів».

Як відомо, активісти вивчали роботу 27 маршрутів на їхню пасажировмісність, графіки руху тощо. Відтак на окремих маршрутах було продовжено рух транспорту на годину-півтори, а пасажировмісність до 16 осіб.

За словами начальника відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Петра Бобика, багато перевізників, які виграли конкурс на великі автобуси, випустили на маршрути маловмісні транспортні засоби, а зміни до усталеної за роки мережі руху, на його переконання, тільки заплутають пасажирів.

Як наголосив заступник ужгородського міського голови Ярослав Шафарь, у рішенні йдеться про вимоги до технічного стану й комфортності автобусів. Голова Громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк натомість нагадав про резолюцію громадських слухань, на яких майже дві сотні ужгородців висловили свої побажання щодо міського транспорту.

На переконання Ярослава Шафаря, деталі перевезень можуть бути уточнені безпосередньо у договорі, укладеному з конкретним перевізником. Проїзний квиток для студентів і школярів, відеореєстратори тощо мають затвердити окремо на наступних засіданнях виконкому. Власне конкурс на перевезення пасажирів треба провести до 16 жовтня.

Як підтвердилося під час позачергового засідання виконкому 17 вересня, після затверджених умов конкурсу на пасажирські перевезення в Ужгороді вартість проїзду дорожчати не буде.

Тим більше, що порівняно з весняним періодом ціни на дизпальне і газ стабілізувалися, а перевізники з вимогами підвищити вартість проїзду не зверталися.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат