Порошенко привіз   арсенал нових кадрів:   від губернатора до СБУшника

17.07.2015 16:38 ПОДІЇ

Кульмінацією подій, які останній тиждень відбулися в області, став візит президента Петра Порошенка разом із головним міліціонером та СБУшником України. В середу, після годинного очікування у сесійній залі розпочалося офіційне представлення нового очільника області Геннадія Москаля.


У вступному слові Петро Порошенко зазначив: «Геннадій Москаль, не ховаючись від куль, продемонстрував, що під кулями на Луганщині також можна накривати контрабандні канали. Він користується шаною. На фоні цих подій, коли ми захищаємо нашу цілісність, на фоні того, що завтра Верховна Рада прийматиме закон про децентралізацію, доводиться все кинути і взяти найкращого губернатора, щоб приїхати в Закарпаття і загасити той спалах, що тут відбувся».

За словами президента, ті, хто з гранатометами і мінометами ходить Закарпаттям, це злочинці, навіть якщо вони начепили на себе патріотичні шеврони. «Мені пропонували не їхати сюди, щоб тут самі домовилися, але я приїхав і вважаю — стартувати треба з серйозної кадрової чистки. Саме тому сьогодні був підписаний указ про призначення Москаля головою Закарпатської ОДА, — зазначив Президент України. — Роблю все можливе, щоб показати, що президент не забув Закарпаття. Ми вас не залишимо один на один із бандитами». Також Порошенко зазначив, що призначення Москаля супроводжуватиметься кадровим очищенням усіх правоохоронних органів без винятку. Відтак було звільнено начальника закарпатської СБУ Гелетея та начальника УМВС України в Закарпатській області Шаранича. Новим начальником обласної СБУ призначено Олега Воєводіна, який сам родом із Кіровоградщини, але півроку працював у Закарпатті. А замість Шаранича головним міліціонером області став Сергій Князєв, якого, за словами президента, рекомендував Москаль. До цього Князєв очолював міліцію на Донеччині. Крім того, були звільнені начальники прикордонної служби в області, а раніше відсторонені від роботи і керівники закарпатської митниці. Кадрові призначення на Закарпатті Петро Порошенко підсумував словами: «Є надія, що життя на Закарпатті зміниться на краще».

Наразі щодо мукачівських подій триває розслідування. Виходячи з зали, Петро Порошенко пообіцяв неупереджене розслідування і відповідне покарання винних.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат