15 закарпатців-учасників АТО   шукають роботу через центр   зайнятості

Наталія Каралкіна 15.05.2015 18:06 ПОДІЇ

Сьогодні 521,4 закарпатця вважаються зайнятими. Рік тому таких було на 20 тисяч більше. Кількість безробітних у області становить 9 508 осіб, а на одне місце претендують майже 14 осіб.


У Закарпатті наразі немає вакансій із зарплатою понад 5 тисяч гривень. Зате є 12 вакансій, за які пропонують по 3 тисячі. Загалом середня зарплата в області, за даними Закарпатського обласного центру зайнятості — 1800 гривень.

Популярні й досить добре оплачувані вакансії на Закарпатті — ІТ-спеціаліст, головний економіст, інженер-механік, швачка, укладальник-пакувальник, кондитер. Роботодавці пропонують за роботу за такими професіями по 3—4 тисячі гривень. Зокрема, на Закарпатті сьогодні є 139 вакансій швачки. Про це повідомив під час брифінгу   директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

Особливу увагу у центрах зайнятості приділяють учасникам АТО і переселенцям. Із початку року 15 учасників АТО звернулися за роботою до Закарпатського обласного центру зайнятості. Одного демобілізованого працевлаштували у «Турбогаз».

За 4 місяці цього року вдалося спільно з органами влади і роботодавцями влаштувати на роботу 5 тисяч закарпатців, з них — понад 3 тисячі зареєстрованих безробітних. Водночас за допомогою у працевлаштуванні до Закарпатського обласного центру зайнятості звернулося на тисячу краян менше, ніж минулого року.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат