Філателісти привезли на Закарпаття   унікальні олімпійські експонати

Наталія Каралкіна 07.02.2014 14:59 ПОДІЇ



У чаші в фойє СК «Юність» цього тижня запалав Олімпійський вогонь на честь відкриття ХХІІ зимових Олімпійських ігор. До урочистої події приурочили й   регіональну філателістичну виставку «Закарпатолімфіл—2014». А в день її відкриття — 5 лютого — за участі керівників області, філателістів відбулося «погашення» олімпійського немаркованого конверта. На ньому зображена закарпатська спортсменка Аннамарі Чундак, а саме її фотографія, зроблена під час минулої Олімпіади.

Це вже третя подібна виставка з нагоди Олімпійських ігор. Організаторами експозиції, яка триватиме до 9 лютого, є закарпатська дирекція УДППЗ «Укр­пошта», Закарпатське обласне відділення НОК України та Закарпатське обласне товариство філателістів ім. Ф. Фекете.

Якщо попередні виставки мали небагато експонатів, то цього року кількість учасників суттєво зросла. Відгукнулися колекціонери з інших областей: Донецької, Львівської, Вінницької, а також з Києва. Приїхали й колекціонери з Росії.

«Поштові марки крокують поруч з Олімпіадами, починаючи з 1896 року. Тоді вони врятували Олімпіаду, тому що продаж марок становив майже 30 % усього бюджету. Після цього з нагоди чи не кожної Олімпіади випускали поштові марки. Згодом їх стало дуже багато, і філателісти розпочали колекціонування. А з 50-х років почали організовувати подібні виставки», — розповідає   Геннадій Будкевич,   голова   Закарпатського обласного товариства філателістів ім. Ф. Фекете.

Закарпатці з унікальних експонатів представили марки Олімпіад 1936 та 1988 років. А Геннадій Будкевич представив експонат у так званому «літературному класі», де виставляють книги і брошури, присвячені спортивній філателії. Робота зі збирання таких даних копітка, пояснює голова обласного товариства філателістів: «Ми дивимося на марку, з’ясовуємо, якій події вона присвячена, коли поставлений штемпель, який конверт. Все це дає інформацію. На виставці має бути представлено назву колекції, а також те, як з допомогою марок, конвертів і штемпелів людина може розвити цю тему».

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : олімпіадафілателізм

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат