Завдяки відеосистемам лісових пожеж в області поменшало

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики УжНУ 07.02.2014 14:57 ПОДІЇ

У 2013 році в області було зафіксовано 5 лісових пожеж. Про це під час брифінгу розповів журналістам начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Фізик.

Загальна площа, на якій зафіксовано ці загоряння — 4 га. На відміну від показника 2012 року це менше на 91 % (46,7 га). За словами головного лісівника, знизити площу лісових пожеж вдалося завдяки профілактичним заходам. «Для спостереження за лісовими масивами встановлюються спеціальні відеосистеми. Діють вони наразі у Рахівському районі, найближчим часом плануємо встановити на Воловеччині. Також застосовуються пожежні модулі. У 2010 році їх у області зовсім не було, нині такими модулями забезпечені всі райони області», — зазначив Ігор Фізик.  

Головний лісівник краю також повідомив, що у 2013 році побудовано 57 км лісових доріг. Це вдвічі більше, ніж у 2012 році. У цьому та наступному роках лісівники Закарпаття повинні забезпечити виконання завдань з будівництва 93,7 км нових лісових доріг, мостів, підпірних стінок та ремонту і утримання існуючої лісової дорожньої інфраструктури.

Ігор Фізик наголосив, що у 2014 році планується закупити 16 нових мобільних канатних установок. Основна мета — підвищення рівня застосування природозберігаючих технологій. Ці канатні установки, за словами доповідача, успішно конкурують із іншими засобами механізації трелювання лісу та сприяють збереженню грунтового покриття. Наразі є тільки три такі установки в області, та й то у приватних підприємств, до того ж вони вже застарілі. «Також плануємо закупівлю повітряно-трелювальних установок для всіх держлісгоспів», — зазначив головний лісівник.

Андріана Мегіц, студентка відділення журналістики УжНУ

ТЕГИ : Ігор Фізиклісове господарство закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат