Русинський словник вже три роки чекає на фінансування

07.02.2014 14:47 ПОДІЇ

У понеділок відбулася чергова сесія обласної ради. Основне питання — бюджет. Попри наявні різного роду доповнення та різні думки стосовно коштів на ті чи інші сфери, депутати таки прийняли основний документ для області.

«За» проголосували всі присутні у залі 89 депутатів. В ході обговорення депутат Жупан знову звернувся до колег стосовно друку русинського словника у 5-ти томах. За словами депутата, гроші на словник обіцяють уже два роки поспіль. «Я вже цього року прошу не 100 тис. грн., а 80 тис. грн., оскільки перший том таки вдалося видати за спонсорські кошти», — зазначив Жупан. Також депутат наголосив на відсутності фінансової підтримки на фестиваль русинської культури. Відтак закликав посприяти у вирішенні проблеми, оскільки наразі вважає таке ставлення до русинів краю дискримінуючим.

Також на сесії депутати підтримали рішення про перейменування деяких сільських рад на Ужгородщині. До прикладу, Сюртянську на Сюртівську, Ратовецьку на Ратівецьку, Часлівську на Часлівецьку тощо. Крім того були прийняті програми та зміни до деяких програм на кшталт підвищення ефективності роботи аеропорту, економічний і соціальний розвиток області, оздоровлення дітей тощо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат