Ужгород матиме свій сайт, аудіогід та віртуальний тур

Евеліна Гурницька   28.11.2014 17:29 ПОДІЇ

Ужгород врешті матиме свій справжній, системний, функціональний і красивий сайт, завдяки якому про найзахідніший обласний центр буде легко дізнатися українським та іноземним мандрівникам.

Уся найважливіша з точки зору туризму інформація буде англійською, словацькою та українською мовами на єдиній Інтернет-платформі. Крім того, планується створити аудіогід та віртуальний тур містом над Ужем. Над цим працюють експерти проекту «Discover Uzhhorod. The First Step in the Opening of Zakarpattya» («Відкрийте для себе Ужгород. Перший крок до пізнання Закарпаття»). Минулого тижня у словацькому Бардейові делегація з Ужгорода мала дводенний семінар, на якому разом зі словацьким   та чеськими колегами обмінювалася досвідом щодо створення і функціонування віртуальних турів, дослідження механізму розробки туристичних продуктів, а також українська сторона ознайомилася із маркетингом міста Бардейов.

За словами координатора проекту Руслани Тимофеєвої, на 6 грудня планується робоча зустріч в Ужгороді. Звісно, вже є певне бачення сайта, але автори проекту завжди відкриті до нових ідей, а також конструктивної критики,   тому пані Руслана прагне залучити якомога більшу кількість людей.  

«На основі наших рішень, ухвалених на робочій зустрічі в Ужгороді, словаки залучать відповідного експерта. Далі ми у грудні їдемо до Словаччини за консультацією щодо послідовності виконання проекту, нюансів», — ділиться Р. Тимо­феєва.

Проект фінансується у рамках транскордонної програми ENPI «Угорщина—Словаччина—Ук­ра­їна», а співфінансування з боку України — 10 %.

Для Ужгорода такий проект є просто необхідний, адже основна його ціль — покращення розвитку туризму в місті, рівня доступності   інформації про туристичні місця, також просування міста як туристичної дестинації. Потенційні туристи зможуть захопитися віртуальною прогулянкою історико-культурними й туристичними об’єктами, дізнаються про цікаві факти, локації, рекреацію, мандрівні маршрути, відтак слід очікувати на більшу кількість гостей, які чітко знатимуть, для чого їм їхати саме до Ужгорода й залишатися тут на кілька днів, а потім повертатися ще.

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат