Війна і гроші

15.11.2014 09:19 ПОЛІТИКА

Дві головні теми на слуху: можливість повномасштабної війни з Росією і наскільки глибоко впаде гривня.

Що стосується війни, то дійсно Росія ввела в Україну рекордну кількість військової техніки та солдатів. Якщо зважити на те, що путінські військові навіть незначною кількістю своєї армії розбомбили українські війська за тиждень і подвоїли розмір ДНР та ЛНР, то зараз ці виродки можуть за короткий час прибрати до рук увесь Схід України. Вже лізуть і через Азовське море.

Дивно, що міжнародні спостерігачі від ОБСЄ якось пасивно спостерігають за агресією путінських фашистів. Більше того, як повідомив радник міністра оборони Василь Будик, 80 % співробітників місії ОБСЄ, які працюють у районі Маріуполя Донецької області, є громадянами Росії, багато хто з них — колишні співробітники спецслужб. Наших військових вони називають зневажливо «укропами». А ще запросто здають Росії позиції українських підрозділів… «Був дзвінок від моїх друзів, які затримали місію ОБСЄ. Вона там не мала перебувати, а була без дозвільних документів на це. У них на карті була виявлена наша батарея артдивізіону. У мене питання, що роблять вони там, де їм не можна бути, і чому в них нанесені позиції наших солдатів?» — обурився Будик.

«Я знаю від хлопців на позиціях, що неодноразово приїжджала ОБСЄ через 5-6 годин після того, як наші зазнали найжорстокішого обстрілу. Мало того, багаторазово були випадки, що після того, як приїжджали представники ОБСЄ, по них через 12—15 годин влучали артилерією з ювелірною точністю. Звідки дані щодо розташування наших частин?» — запитав він.

Одним словом, повномасштабною війною пахне дедалі сильніше, щодня гинуть українські хлопці, а наша влада продовжує гру в «перемир’я».

Тепер про гроші. Через недолугу фінансову політику влади, наші банки відчули потужний удар: вкладники зняли зі своїх депозитних рахунків близько 34,3 млрд. гривень і трохи більше 7 млрд. доларів за перші дев’ять місяців цього року. Майже всі банки зазнають збитки. Ну окрім банку президента Порошенка — Міжнародний інвестиційний банк, який навпаки збільшив активи на 50 %.

«За півроку гривня обвалилася вдвічі! Девальвація триває. На фоні мільярдних оборудок із рефінансуванням для обраних банків. Уже завдано нищівний удар по бюджету десятків мільйонів родин. Руйнуються залишки середнього класу — малий і середній бізнес випадає в осад, хіба він може витримати такі нищівні удари?! Новий парламент має негайно заслухати звіти голови Нацбанку Гонтаревої та генерального прокурора Яреми — і замінити обох посадовців, аби відновити контроль над ситуацією. Бо інакше в Україні можуть залишитися лише два прибуткові підприємці-банкіри — Коломойський і Порошенко», — пише лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

А політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook написав:

— Курс долара за 16. Тобто ми всі за півроку стали вдвічі біднішими. Порошенко грабує кожного з нас, поставивши на пост голови НБУ малоосвічену бухгалтерку зі своєї комерційної структури. Ростуть статки тільки у ворогів України — олігархів. Це їх війна.

Жодних економічних підстав для такої девальвації нема. Більш того,   Порошенко з Яценюком звинувачували владу Януковича в щорічному розкраданні 170 млрд. грн. (21млрд. дол.) тільки на держзакупівлях. Треба розуміти, що в бюджеті вже мали з’явитися зайві понад 100 млрд... Але на виході — мінус.

Нас грабували 23 роки і дійшло до крові, вже знищено понад 22000 осіб із обох боків. Зараз йде знищення активних і знущання з калік, у яких немає жодного статусу учасника бойових дій, щоб отримати пенсії, доплати, пільги, житло.

Тотальний обман, брехня і зомбування на каналах ворогів держави, корупція, що захлинає,   переходять у ще страшнішу фазу. Фазу безкарного панування озброєних батальйонів і вже цілих полків під керівництвом олігархів. Минаючи будь-які закони і норми.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат