Де МИ — Україна, і куди нам йти

Сергій Ратушняк 23.10.2014 18:42 ПОЛІТИКА

Рік 1991-й. Україна — друга армія світу, третя ядерна держава, потенціал економіки : 15—17-те місце. Найвищий рівень освіти в Європі (там більший наголос на середню спеціальну). Що маємо наразі, після 23 років Незалежності. Останнє місце в Європі щодо рівня доходів громадян, 134-те місце в світі стосовно економічного розвитку і… перше місце з корупції.


Як дійшли ми такого ганебного стану, що на підгрунті жебрацтва напівголодного Криму і Донбасу почали вбивати один одного і рвати країну на шматочки, утворюючи все нові й нові народні республіки? При тому, що той-таки Донбас на наших із вами сировині й виробництвах вигодував найпотужніше кримінальне угруповання з десятком мільярдерів, рівним яким немає в сучасній багатій, розвинутій і ситій Європі.

Відповідь проста і страшна. Жодного дня й по сьогодні ми не будували сучасної держави Україна. Комуністична номенклатура вмонтувала в свою систему монопольного панування ЗУХВАЛИЙ КРИМІНАЛІТЕТ. Ця система розвинула себе в сталу антиукраїнську, антидержавну машину тотального розкрадання держави, базоване на нещадній експлуатації дешевої робочої сили. Результат — тривалість життя середньостатистичного чоловіка-українця — 59 років. Таким чином, Україна це держава з ОЛІГАРХІЧНО-КРИМІНАЛЬНИМ РЕЖИМОМ, що під різними партійними брендами монопольно і безроздільно панує в Україні. Знищуючи її.

Адже держава — це не тільки територія, мова, валюта, система законів і апарат насилля. ДЕРЖАВА НЕСЕ ФУНКЦІЮ ПЕРЕРОЗПОДІЛУ ВСЬОГО ЗДОБУТОГО НВП — НАЦІОНАЛЬНОГО ВАЛОВОГО ПРОДУКТУ. ПЕРЕРОЗПОДІЛУ — СПРАВЕДЛИВОГО. НА КОРИСТЬ КОЖНОГО громадянина.

Відбувається це через механізм зборів і податків, природних монополій, сировини, ренти землі і (!!! УВАГА) прибутків державних підприємств і цілих галузей. Прибуток, який ЩОМІСЯЦЯ надходить до Державного бюджету і складає фінансову базу ПІДВИЩЕННЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ І ПЕНСІЇ.

Так ось цю левову складову фінансового ресурсу держави — прибуток потужних держпідприємств і надр — РОЗКРАДЕНО! ПІД КЕРІВНИЦТВОМ І ЗА УЧАСТІ ВСІХ ПРЕЗИДЕНТІВ І УРЯДІВ УКРАЇНИ.

Кравчук здав безкоштовно ядерну зброю (1700 ядерних боєголовок вартістю 150 млрд. дол.), стратегічну авіацію, дав розкрасти і знищити риболовецькі, транспортні, військові флоти. Дав вкрасти надприбуткові тютюнову, цементну, цукрову галузі. Сам обзавівся «хатинкою» на березі швейцарського озера (а це і є ХАБАР), віддав криміналу перші свердловини і обленерго. За рахунок яких нас годують футбольними видовищами тощо. А держава втратила щорічних доходів на 3—5 млрд. доларів.

Наступний комуніст Кучма взявся за понад 3 000 найпотужніших надприбуткових держпідприємств, упровадив кримінальну ваучерну приватизацію, перевів кращі держпідприємства (якого дідька?) в ОПЕРАТИВНЕ управління. Це коли метал продають у Європу по 400 доларів, а на папері — по 60. Далі за «заощаджене» на офшорних рахунках купувалися ці ж комбінати, фабрики, заводи, облгази і обл­енерго. Держава втрачає надходження до Державного бюджету 15—17 млрд. доларів. Натомість на арені з’являються вчорашні кілери і рекетири, яких стали величати олігархами, мільярдерами, власниками фракцій у парламенті, теле- і радіоканалів, із яких і сьогодні нас зомбують і дурять на свою користь. Ці ж таки колишні кримінальники, а нині олігархи купили всіх правоохоронців, прокурорів, суддів. Найдорожчі об’єкти нерухомості в Європі переходять до наших олігархів, тоді як зарплати українських бюджетників і пенсії не ростуть.

Далі Ющенко. Він вирішив просто замінити собою ПАХАНА Кучму, замість того, щоб зруйнувати цю систему і повернути вкрадені промислові й сировинні багатства держави. Рікою потекли хабарі в Адміністрацію Президента. За «дах», посади прокурорів, суддів, начальників податкових, земельних управлінь тощо. Деякі посади митників, директорів портів, губернаторів продавалися за 10—15 млн. доларів. Касиром був наш сумнозвісний землячок, який з «недонесеного» ПАПІ зумів заощадити в одному швейцарському банку 50, а в іншому 400 млн. доларів. Ще мільярдик заощадив наш «месія», коли замість ціни 50 дол. за газ, привіз нам із Фірташем ціну 95 доларів і сказав, що за свободу теж треба платити.

А вже Янукович завершив продавати за готівку останні обленерго, облгази (і це за безкоштовного користування всією мережею газопроводів), списав 24 млрд. грн. боргів цим же бандитам-власникам, 100 млрд. грн. (12,5 млрд. дол.) на 80% яничари «відмили» у власну готівку і почали обкладати даниною увесь бізнес. 7000 підприємств, банків, готелів, ресторанів переписали на себе «по понятіях». Заодно золотовалютні запаси з 39-ти млрд. дол. розкрали до 19-ти. Куди Яценюк подів залишок — мені досі не зрозуміло. Адже запас на «чорний день» (а війна це і є ЧОРНИЙ день) чомусь відсутній і ходимо світом, жебра­чи якихось, то 0,1, то 0,3 млрд. дол. Мріємо і радіємо рішенню надати нам 1 млрд. дол... А де ж наші власні 19 мільярдів, навіть ніхто не згадує. Ще угруповання Януковича—Азарова позичило понад 40 млрд. доларів і все розкрало. А на ці кошти можна було зробити дороги, утеплити будинки, садки, школи і лікарні. А яке діагностичне і лікувальне обладнання можна було би придбати… Натомість маємо від Турчинова—Яценюка здачу без пострілу Криму, заморожені зарплати і пенсії при зростаючих комунальних тарифах.

Сьогоднішній президент Порошенко ще більше поглибив цю кризу. Він обіцяв (БРЕХАВ), що за години припинить антитерористичну операцію на Сході, за добу поновить бруківку в центрі Києва, дасть 1000 грн. зарплати воїнам за добу перебування в АТО. Натомість війна лише розрослася, а рахунок вбитих і поранених уже сягнув 15 000, приймаються всі умови від російської сторони, ополченців і бандитів. Мало того, що віддаються території (я б від них позбавлявся як від ракової пухлини і джерела постійних фінансових, кримінальних і політичних проблем), так президент ще й обіцяє всі соціальні виплати мешканцям «народних республік» і відновлення зруйнованої інфраструктури здійснювати за рахунок бюджету України! Тобто держави Бєсам і Моторолам фінансуватиме Україна. Сильна «перемога». При цьому президент безсовісно займається виборчою кампанією. Веде сина, жінок і братів Балог, і Дубневичів до ВР. А це є політична корупція.

Чому ж так відбувається? Ллється кров, народ животіє, президент і оточення багатіють.

Тому що основною вимогою Майдану і суспільства були і є: повна люстрація і справедливий розподіл національного продукту на користь кожного громадянина. А ЦЕ НЕ ВИКОНАНО! СЬОГОДНІШНІ ВИБОРИ Є ПО СУТІ ЗРАДОЮ МАЙДАНУ.

ТОМУ ЦЯ ВЕРХОВНА РАДА МАЄ БУТИ ОБРАНА НА МІСЯЦЬ-ДВА І ПОТІМ РОЗПУЩЕНА ДО ВЕСНИ 2015 РОКУ.

***

Що ми повинні примусити зробити нову ВР за місяць цього року і лютий 2015-го

1. Визнати антидержавною, антиукраїнською та грабіжницькою за суттю діяльність усіх попередніх президентів і урядів.

2. Виконання повної, а не імітаційної, як сьогодні, люстрації. Під цю люстрацію повинні потрапити всі чиновники і депутати всіх рівнів, що слугували кримінальному режиму Януковича. І тоді не будуть при владі й балотуватися Тігіпки, Шуфричі, Ківалови, Бойки, Балоги, Порошенки, яким не місце в українській владі.

3. Чітке закріплення в Конституції парламентської республіки. Досить нам царів комуністичних, паханів, месій, зеків і шоколадних баронів…

4. Через Конституцію провести зміцнення місцевого самоврядування. Дати на місця не тільки повноваження, а й кошти. 60—80 % коштів — на місця (сьогодні всього 30 %). І буде менше можливостей ростити олігархів на розпилюванні Державного бюджету в центрі.

5. Націоналізація всього енер­гетичного сектору, повернення вкрадених банківського, промислового і сировинного сегментів економіки. А то у шуфричів газові свердловини, а держава не знає, де взяти газ.

6. Податкова реформа. Більше доходів — більше податків. Тисяча бонзів володіють мільйонами квадратних метрів житлової і комерційної нерухомості. Податків не платять. Моя пропозиція — 25 %. У разі власності у офшорах — 50 %. Сьогодні нуль. Всі трансфери в офшорні банки оподатковувати 25 %. Плата за сировину і копалини, з якої виробляють продукцію на експорт — на рівні європейських. У разі понад 50 % такої продукції — середньоєвропейські зарплати в цих галузях.

Нинішня влада впровадила нам 15 % на заробітну плату. Моя пропозиція — 10 %. А собі, коханим, на дивіденди, роялті тощо — 5 %. Моя пропозиція — 25 %.

Загальне завдання — подвоєння бюджету. Через це в рази підвищення зарплат бюджетникам і пенсій. Адже це і є основний інвестор нашої економіки. Це дасть можливість проводити всі інші реформи — судову, правоохоронну, військову.

7. Зміна системи виборів.

— 100 % пропорційна з відкритими списками. Верховна Рада, обласні ради;

— 2—3 % прохідний бар’єр;

— заборона будь-якої політичної реклами (сьогодні це змагання мішків накрадених коштів).

Розглянути на прикладі Данії допуск до виборів виключно платників податків.

За грудень 2014-го — лютий 2015 року це все можна прий­няти. І йти на нові вибори в березні 2015 року. Місцеві, парламентські й президентські. Без права балотуватися тим особам, котрі підпадають під Закон про повну люстрацію.

Саме з цим розумінням треба йти на вибори і обирати тих, хто це усвідомлює.

Сергій Ратушняк

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат