Утилізація політичних відходів

10.10.2014 13:49 ПОЛІТИКА

На цих виборах до парламенту йде купа різного політичного лайна, яке вже давно потрібно було утилізувати. Це лайно засмічує міста і села Закарпаття білбордами, газетками та листівками, намагаючись обдурити виборців, хоча й так усім ясно — ти вже сидів у парламенті, ти голосував за диктаторські закони, ти зі своїми братами вже протирав штани в найвищому законодавчому органі країни і користі від тебе нуль.


Цікаво, чому Вася-Кіловольт так і не відповість людям, чому він протизаконно голосував за диктаторські закони. Невже він не розуміє, що його інтерв’ю з заголовком «Я чесний перед закарпатцями» є блюзнірством та знущанням над закарпатцями. І не врятують його ніякі 200 гривень за голос.

Або чому клан Балог не розповість, чи нескромно лізти в Раду сімейним підрядом? Як відомо, Блок Порошенка анонсував підтримку відразу чотирьох братів Балог як кандидатів у парламент, але потім зрозумів, що даремно зв’язався з завидівськими свинопасами.  

Ірина Луценко, відповідаючи на запитання про причетність   Балог до висунення на противагу представникові Блоку Порошенка у ВО № 68 Робертові Горвату свого ставленика Віктора Щадея, сказала: «Очевидно, що це їхня (Балог) технологія розпилювання голосів. Тому треба думати головою перед тим, як віддавати свої голоси в день виборів… А Балог треба люструвати в першу чергу».

А прес-служба Блоку Порошенка офіційно заявила: «Питання про підтримку партією панів Балог викликало гостру реакцію серед ЗМІ та виборців. З огляду на це партія прийняла рішення про відмову від висування вищезазначених осіб на виборах до Верховної Ради України як кандидатів від «Блоку Петра Порошенка» в одномандатних округах Закарпатської області».

«Багаторічний досвід боротьби за «вічне кандидатство» і «вічне депутатство» навчив братів віртуозно виляти між політичними силами, коаліціями, прем’єрами та президентами. А головне — у випадку відмови від підтримки якоїсь із політичних сил — взяти голоси на мажоритарних округах», — пише Інформаційне Закарпаття і демонструє, як Віктор Балога вирішив переконати виборців, що це він сам пішов, а не його пішли.

Балоги на минулих виборах так прикупили округи, що зараз фактично не мають альтернативи. Балоги щедро купували собі місця в Раді шкільними ранцями для першокласників, безкоштовними поїздками до Почаєва, різними шоу на Днях міст, обідами в ресторанах для бюджетників на професійні свята і так далі… Збіднілий народ легко за все це продається.

Тепер клан із Завидова особливо і не напружується. На минулих виборах Іван Балога програв Іванові Бушку по округу у Виноградові. Нині ж Бушко вирішив у Раду не йти.

«Я не через статус або посади балотувався, а для того, щоб реалізувати певні проекти для Закарпаття. У 2012 році я був у команді й мав можливість продавлювати необхідні рішення. Зараз такої можливості в мене немає, а просто відсиджуватися в депутатському кріслі я не маю бажання. У мене є інші механізми для вирішення проблем регіону. І я й надалі буду займатися політикою», — сказав Бушко в одному з інтерв’ю.

Те саме і по округу в Хусті, де на минулих виборах Павло Балога лише через хитрість став депутатом, бо фактично програв Степанові Деркачу. Нині ж Деркач також вирішив не балотуватися. «Я для себе прийняв виважене і досить непросте рішення, що брати участі в цих виборах не буду. Пояснюю чому. По-перше, не відбулося змін до закону про вибори, хоча розмов на цю тему останнім часом було більш ніж достатньо. Це значить, що ми й зараз голосуватимемо за закритими списками.

По-друге, вже до цього часу повинна була відбутися люстрація чиновників, щоб наразі не допустити до влади людей, які дискредитували себе перед суспільством тим чи іншим чином. Так, зокрема, чимало з тих політиків, які голосували за закони 16 січня, зараз знову балотуються до ВР, тільки вже з іншими політичними гаслами. А це значить, що ми матимемо парламент, який мало відрізнятиметься від попереднього.

По-третє, вже вкотре ми спостерігаємо картину, що влада в нашій країні дедалі більше набуває характеру спадковості. Так, до Верховної Ради зараз ідуть цілими сім’ями: на зміну родині Януковича успішно прийшла сім’я Порошенка. Хоча не потрібно далеко йти — в Закарпатті за яскравий приклад маємо Балог, які різними способами намагаються протягнути в парламент якомога більше членів своєї родини. Так не повинно бути в цивілізованій європейській країні», — заявив Степан Деркач.

Але найбільш дикою є ситуація по округу в Ужгороді. Тут Балоги від самого початку працювали на підтримку «регіонала» Ковача (Кіловольта), потім перекинулися на Щадея, а технічним кандидатом йому підсунули вічного кандидата Чучку і ще кількох маріонеток. У Балог завдання не допустити в парламент Сергія Ратушняка. При цьому завидівський клан витрачає шалені гроші й використовує адмінресурс. Навіть державні та комунальні газети без позначки «політична реклама» дають по кілька сторінок на підтримку Щадея. «Підтримай закарпатця в парламент! Підтримай Щадея!» — пишуть газети. Не ужгородця, а закарпатця, бо Щадей із Міжгірщини і якось його це коробить.

Насправді ж людям уже набридли політичні інтригани та безхребетні кандидати. Люди віддають перевагу сильним та харизматичним особистостям. Саме таким є Сергій Ратушняк і саме він може гідно захистити інтереси виборців.

Хочеться вірити, що закарпатці вже навчені тривалими обманами клану Балог. Закарпатці вже не продадуться за вкрадені в них же 200 гривень Васі-Кіловольту.

ТЕГИ : віктор балокаВасиль Ковач

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат