«Через п’ять років України   не стане»…

26.09.2014 18:32 ПОЛІТИКА

n Скандальний російський політик Володимир Жириновський вважає, що до 2019 року Україна припинить своє існування. Про це він заявив у інтерв’ю німецькому виданню Bild. «Якщо процеси розпаду продовжуватимуться у нинішньому темпі, Україна не збережеться як незалежна держава до 2019 року. Київ переживає страшну кризу, створену власними руками», — сказав він.


Також він вважає, що голоси з Польщі, Румунії та Угорщини, які мають історичні претензії на деякі українські області, ставатимуть дедалі гучнішими. «Через п’ять років Україна складатиметься з п’яти — семи центральних регіонів із населенням 10—12 мільйонів людей. І це оптимістичний прогноз», — заявив Жириновський.

Звичайно, ми всі розуміємо, що Жириновський шизофреник і його словам не варто вірити. Але і російський президент Путін якось ляпнув, що може ввести війська у Варшаву, Вільнюс та низку інших столиць країн ЄС та НАТО. Росія заражена вірусом шовінізму. Карлики в Кремлі вирішили розпалити в світі великий та-ра-рам. Європа та США бояться, що цим російським хворим на голову ліліпутам і дійсно ніщо не вартує натиснути на кнопку ядерної валізи. Це підтвердив і польський міжнародник Сікорський, який сказав, що Європа капітулювала перед натиском Росії. А голова комітету Європарламенту в закордонних справах Елмар Брок не виключає, що Росія таки не зупиниться на Донбасі.

«Схоже, що Росія продовжить агресію, і це включатиме похід на Одесу, захоплення всього Чорноморського узбережжя та району дельти Дунаю», — зазначив він.

Останні події доводять те, що ми дійсно йдемо до самоліквідації. Те, що президент Порошенко ініціював і проштовхнув закони про особливий статус Донбасу, і те, що він погодився на Мінський договір щодо перемир’я, свідчить про нашу капітуляцію перед ворогом. Ми вже здали значні території. Окрім того, влада бездіє і навіть не висловлює протести проти того, що проросійські бойовики і не думають припиняти вогонь. Лише за два тижні так званого перемир’я, загинуло понад 20 українських військових і поранено понад сотню. То що це за мир? І навіть за офіційними картами РНБО за час «перемир’я» проросійські бойовики захопили додатково 2500 км нашої території і вже лише після цього, згідно з Мінською угодою, було вирішено зафіксувати лінію кордону.

Окрім того, за цей час Росія лише нарощує силу і передислоковує війська, а ми так і не вирішили, як далі боронити країну. Бойовий дух наших військових упав. І зрештою сам президент Порошенко визнав, що в зоні АТО під час боїв ми втратили 65% військової техніки.

Офіційні дані ООН свідчать, що на Сході України в ході АТО загинуло 3500 осіб. Але це лише та цифра, яка є відома експертам ООН. Насправді ж втрати значно більші. Навіть та страшна трагедія під Іловайськом досі якась прихована. Щодня ЗМІ повідомляють про сотні неопізнаних трупів українських солдатів, яких привозять хоронити в Запоріжжя та Дніпропетровськ. Очевидці розповідають про 14 КамАЗів із тілами наших бійців, а Міноборони каже лише про сотню загиблих в «Іловайському котлі».

При цьому балогівський ставленик міністр оборони Гелетей і досі при посаді. Він напевно дурних грибів наївся, бо замість того, щоб самостійно визнати провину і піти у відставку, починає розповідати байки про застосування росіянами ядерної зброї або взагалі наїхав на командирів добровольчих батальйонів. Тобто на тих, хто дійсно, попри ігнорування керівництва армією, віддано воює і сміливо віддає життя за Україну у той час, поки солдатики Гелетея тікають зі своїх позицій.

Президент Порошенко виявився слабаком. Він оголосив, що знає про помилки військового командування під Іловайськом, однак так і не наважився звільнити Гелетея. «Перша — це здача позицій, які дозволили взяти в оточення військових. Друга — тепер я можу про це сказати — ударне угруповання з відновлення боєздатності, яке мало підійти на допомогу, затрималося на три дні», — заявив президент про причини бійні й в той же час додав: «Скільки вже у нас міністрів оборони з часів Революції гідності змінилося? Це вже третій. Чи є на сьогодні безумовний лідер, на якого ми маємо замінити Гелетея? Мені він невідомий».

Таке враження, що Порошенко лукавить. Він просто не хоче знімати креатуру Балоги. А дарма, бо керівництво української армії не лише некомпетентне, а й залишається вкрай корумпованим. Ось лише свіжий приклад. Центральна база забезпечення Нацгвардії уклала угоди на постачання м’ясних консервів на суму 6,13 мільйона гривень із фірмою, що належить росіянину. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель». Як зазначається, більшу частину коштів віддадуть ТОВ «Славпродукт» — за 4,41 мільйона гривень фірма постачатиме тушковану яловичину. Власником фірми є Сергій Гаврилюк із Санкт-Петербурга.

Решту 1,72 мільйона гривень отримає ТОВ «Грін Рей», яке постачатиме консервовану кашу з м’ясом. Фірма «Грін Рей» належить чернівецьким підприємцям Сергієві Ішалову та Анатолієві Грицунику, який також є депутатом від Компартії. Обидві фірми отримали замовлення без відкритих торгів, із посиланням на термінову необхідність для забезпечення потреб Нацгвардії. Чому постачальниками були обрані саме ці компанії — не уточнено.

У той час, як прості українці протестують проти російських товарів у супермаркетах, наша армія спокійно купує на мільйони продукти у росіян. Це нормально?

Ну і трохи цифр. Більшість українців — 62 % — вважають, що ухвалені 16 вересня закони про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та амністію не зможуть забезпечити мир на Сході України. Тобто підписані ці закони були даремно. У позитивний результат цих законів вірять лише 31,6 % опитаних. Щодо Закону про амністію (звільнення від відповідальності) учасників незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях , то переважна більшість українців також проти амністії бандитам, а 67 % респондентів негативно ставляться до того, що ці два закони були проголосовані у Верховній Раді в таємному режимі.

Таким чином, президент Порошенко діє всупереч народу. І народ має повне право не довіряти такому президенту.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат