Російські війська захоплюють південь України

30.08.2014 10:17 ПОЛІТИКА

Загострення на східному фронті почалося після того, як Росія проігнорувала всі міжнародні застереження і ввела в Україну близько 300 вантажівок нібито з гуманітарним вантажем. Насправді автомобілі переправили частину військової техніки бойовикам, а на зворотному шляху цими ж вантажівками було вивезено устаткування зі стратегічних заводів Донбасу. Зокрема було вивезено високотехнологічне устаткування для виробництва військових систем протиповітряного захисту «Кольчуга».


Світ лише помахав на Росію пальчиком, але Путін уже давно начхав на думку міжнародної спільноти. При цьому кремлівський карлик намагався максимально зіпсувати Україні День незалежності. У Кремлі вигадали ганебний план провести в Донецьку парад українських військовополонених. Над нашими полоненими, які йшли колоною, знущалося місцеве населення, що лише тішило проросійських бандитів.

Російські війська спочатку обережно, а потім дедалі агресивніше почали вторгатися на територію України. Українці затримали загін російських десантників і ці на камери розповіли, як їх у Росії обманювали, що вони їдуть лише на навчання, але згодом у Ростові десантників змушували підписувати контракти і кидали їх на територію нашої країни на війну.

У самій Росії нарахували, що в Україні воюють понад 15 тисяч російських солдатів. Про це розповіла голова Союзу Комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова.

Уже в середу напад Росії набув рис потужного вторгнення. Російські гелікоптери спокійно залітали на нашу територію і розстрілювали українських солдатів. Під Іловайськом у оточенні опинилися елітні батальйони добровольців, серед яких «Донбас», «Волинь», «Дніпро», «Херсон» та інші. Командир «Донбасу» Семенченко закликав міністра оборони Гелетея негайно надати допомогу, щоб вивести з оточення загони, однак Гелетей не реагував. Кращі українці гинули, а Міністерство оборони ігнорувало волання про допомогу. Навіть у Києві розлючені люди заблокували Генштаб, вимагаючи від балогівця Гелетея негайної реакції. Глухо. В ефірі «5 каналу» один із добровольців відкрито назвав Гелетея зрадником і запитав Порошенка, як він міг звичайного сторожа призначити міністром оборони. Міг би ще запитати, як товариш Гелетея, звичайний комірник із Завидова Балога посідав високі державні посади. Хлопці з сумнівним минулим, порожньою головою просто осліплені бажанням влади. А через це страждають прості українці. На цій війні гине еліта нації, поки Гелетей із Порошенком чухаються, чи вводити воєнний стан. Потрібно зрозуміти, що Україна зараз страждає через те, що Порошенко призначив міністром оборони некомпетентну людину, яка мала досвід лише на рівні начальника служби охорони. А призначив Порошенко Гелетея лише тому, що мав якось віддячити Балозі за вибори в Закарпатті. І вся Україна повинна знати, на чиїй совісті смерть українських патріотів на фронті…

І ще. Згодом стало відомо, що військові частини, які мали прикривати оточених добровольців, просто втекли з поля бою. Зокрема дезертирувала ціла частина «Прикарпаття» у кількості 400 чоловік. Перелякані українські солдати тікали разом із важкою військовою технікою, а в той час добровольчі батальйони зазнавали важких втрат, перебуваючи під шквальним вогнем російських фашистів.

А вже в четвер уранці надійшло повідомлення, що Росія відкрила новий фронт і вторглася до міста Новоазовська на півдні Донецької області, щоб згодом захопити Маріуполь, а потім прокласти шлях аж до Кримського перешийка.

Російські війська атакували двома потужними колонами важкої бойової техніки. Їх прикривали новітні системи протиповітряної оборони. Армія України відступала, зазнаючи величезних втрат. Президент Порошенко відмінив свій візит до Туреччини і скликав Раду нацбезпеки. Однак воєнний стан так і не ввели. Більше того, стало відомо, що Порошенко домовився з Путіним спільно контролювати кордон. Це як? Тебе хтось побив, а ти погоджуєшся з ними спільно щось контролювати? Це зрада.

Політик та громадський діяч Сергій Ратушняк із цього приводу наисав: «Порошенко, припиніть будувати колгосп ім. Порошенка. Пройдисвіти Гелетеї та Литвини, що символізують некомпетентність, корупцію і зраду націнтересів, мають бути негайно усунуті й віддані під суд.

Потрібно негайно ввести воєнний стан на південно-східних територіях держави, розірвати дипломатичні стосунки з Росією і задіяти весь арсенал тяжкого озброєння та далекобійної артилерії. Інакше — Ви могила України!»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат