Губернатор Закарпаття побував на лінії фронту

22.08.2014 18:50 ПОЛІТИКА

 

Минулого тижня Валерій Лунченко відвідав наших земляків із 128-ї бригади, котрі боронять наші кордони на сході України.  

Голова Закарпатської ОДА ознайомився з умовами, в яких служать хлопці, оцінив ситуацію та настрій бригади. Керівник області мав за мету особисто поспілкуватися з вояками, котрі вже кілька місяців перебувають у зоні АТО, вислухати їхні проблеми, побажання…

«Ночі трохи таки тяжкі, — розповідає Віталій Довганич, військовий із Мукачева, — бувають обстріли. Але, слава Богу, всі живі, здорові. Віримо, що все буде добре».

А вже інший військовий Роман Вакаров із Хустського району каже: «Якщо ти в окопі, важливо знати і чути, що летить у твій бік. Тоді треба гуртуватися».

Олександр Сліпінчук: «Найбільш нехороша пора — ніч. Через обстріли ми маємо ховатися в бункерах. Вже не раз нас обстрілювали з «градів», мінометів. На щастя, за останні кілька обстрілів жертв немає. Серед втрат — бойова техніка, пошкоджена вогнем ворога».

Місце дислокації 128-ї бригади розташоване за 15 кілометрів від російського кордону, тут не буває спокійно, тут справжня війна. Буквально перед приїздом та через кілька годин після від’їзду Валерія Лунченка були обстріли табору. Проте бойовим духом та внутрішньою силою наших хлопців можна тільки захоплюватися. У цьому переконаний голова Закарпатської обласної адміністрації: «Хлопці піднесені й дуже велике спасибі волонтерам і всім тим, хто долучився і підтримав нашу армію. Сьогодні ми всі разом спільно з працівниками міліції, з армією України зуміли дістатися до нашого табору і передати всі зібрані нашими земляками речі для наших військовослужбовців, які сьогодні перебувають на сході країни і ведуть реальні бойові дії проти ворога», — сказав Валерій Лунченко.

Наші хлопці, які служать на Cході, отримали 60 тонн гуманітарної допомоги — 3 вантажівки. Чимало адресних пакунків від рідних.

Натхненні зустріччю були як самі краяни-вояки, так і люди, котрі доклали чимало зусиль, аби зібрати та довезти цю гуманітарну допомогу в одну з гарячих точок у зоні АТО. Серед них і Мирослав Білецький, депутат Закарпатської обласної ради: «Це надзвичайно важливо, щоб товари потрапили саме туди, куди мають, тобто на передову. Цього від нас вимагали батьки хлопців, які приходили на мітинги в Закарпатті, мами, які зверталися до керівника краю. Я думаю, на цьому гуманітарна місія не закінчиться, вона буде організована ще. Сподіваюся, за два тижні організуємо ще один відвіз вантажу, який потрапить безпосередньо хлопцям у руки».

До благородної місії долучився й головний міліціонер області Сергій Шаранич: «Дуже приємно, що наші хлопці мають високий бойовий дух. Приємно бачити щиру радість від отриманих пакунків із рідних сіл. Військові не падають духом, тримаються, адже знають, що вже невдовзі справедливість переможе».

ТЕГИ : Валерій ЛунченкоАТО

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат