Як голосувало   Закарпаття

30.05.2014 17:28 ПОЛІТИКА

Багато хто стверджує, що це було найнудніше і найспокійніше голосування за всю історію. Ніхто нікому не бив пики, нічого не палили, не обливали кислотою, як це траплялося раніше. Навіть підкупи були не системними, а точковими: заплатили, кому треба і скільки треба.

Що найбільш примітне. Ми серед аутсайдерів серед відвідування. І не так через багатьох заробітчан, як через інфантильність закарпатців і втрати інтересу до українських державних інституцій, а в цьому випадку до українського президента.

Найменше голосували закарпатські угорці. Щоправда, напередодні їх залякали тим, що чоловіків призивного віку забиратимуть у армію відразу з дільниць. Закарпатські угорці воювати в українсько-російському конфлікті не бажають, тому воліють відсидітися десь в Угорщині на басейнах.

Не було також масового голосування ромів. Вони політично аморфні, тому голосують за того, за кого скаже барон, але цього разу барони мовчали, бо представники кандидатів мало пропонували.

Що стосується результатів голосування, то тут усе так, як і в Україні: Порошенко з шоколадом переміг, Юля з косою друга, а Ляшко з вилами — третій. Головним чином інтелектуали та просто ті, хто думають, віддавали свої голоси за Гриценка. Найбільше дав Гриценку 69-й округ, а Ужгород узагалі вивів його на третє місце з 9 % голосів.

«Регіонали» пролетіли, але не так суттєво, як праворадикали. Націоналісти взагалі в самому хвості списку.

Чи отримає Балога область у подарунок після того, як дав Порошенку високий результат? Дулю з маком. Результат був би значно більшим, якби Порошенком у області займався не Балога. Сусідні області дали шоколадному королю на 15—20 % більше.

Результати голосування по виборчих округах
Результати виборів по адміністративних одиницях
Результати голосування в Україні

ТЕГИ : вибори 2014

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат