Криваві вибори

23.05.2014 17:26 ПОЛІТИКА

У неділю українці обиратимуть президента. Ця кампанія не була схожою на жодну з попередніх, бо фактично третину України штормить і ллється кров.


Уже весь світ ненавидить Путіна. Вже навіть делікатний британський принц Чарльз не втримався і порівняв Путіна з Гітлером. Але цей ненажерливий карлик чхати хотів на думку світової громадськості. У його планах відтворення імперії з центром у Кремлі.

Путін удає, що не має наміру воювати з Україною, і навіть заявляє, що відводить російські війська з-під кордонів України, та насправді робить усе, щоб вибори зірвати або їх не визнати. Більше того, тінь Путіна, глава уряду Росії Медведєв у інтерв’ю виданню «Блумберг» заявив, що Росія все одно не визнає нового Президента України. Медведєв нагадав російську позицію: «Віктора Януковича ніхто влади не позбавляв, імпічменту не було, він сам не писав заяви про відставку, він живий, а отже він — Президент України».

Росія вже відкрито воює з Україною. Час від часу наші силовики виловлюють спецпризначенців із Росії. На Луганщину вже доправлено понад дві тисячі головорізів із Чечні, які повинні зривати вибори з допомогою терору. І терор цей безперервний. Терористи викрадають членів і голів виборчих комісій, громлять дільниці, крадуть печатки та оргтехніку, нищать списки виборців. Фактично майже половина окружкомів у Донецькій та Луганській областях не можуть працювати. Окрім того, щодня терористи вбивають людей. Обстрілюють наших військових із мінометів та гранатометів. При цьому прикриваються живим щитом.

Занадто довго мовчав головний олігарх Донбасу Ринат Ахметов. Мовчав, бо до 40 % експорту його металургійної продукції йде в Росію (більше про кримінальні схеми Ахметова та інших олігархів Януковича читайте на стор. 10). І ось нарешті він оголосив, що починає боротьбу з терористами з Донецької народної республіки, сформувавши загони самооборони із працівників шахт та металургійних заводів. Ахметов сказав, що через блокування залізниці не відвантажується продукція і люди не отримують зарплат. Щоправда, наразі загони Ахметова занадто неефективні, бо бойовики з ДНР не припиняють терор.

ХТО ЗАХИСТИТЬ КРАЇНУ?

Дуже не хотілося б, щоб ця виняткова (навіть критична) ситуація в Україні не використовувалася політиками виключно для піару. Штаб Порошенка масово переконує українців, що їхній кандидат повинен перемогти в першому турі й тоді відразу все заспокоїться. Це маніпулятивний піар-хід, який не робить честі Порошенку. Ця людина обклалася людьми з дуже сумнівною репутацією (читайте на стор. 9). Достатньо прикладу нашої області, де Порошенка представляє клан Балог. Тобто люди, які працювали на Медведчука, Януковича та Азарова, а зараз протягують Порошенка. Навіть один із кандидатів Олег Ляшко, який цього тижня був у Ужгороді, сказав: «Олігархи — це найбільше зло в Україні. Не приводьте олігархів до влади, а особливо якщо за них агітує Балога. Балозі повірити — це себе обдурити».

Наразі перед будівлею ОДА вже починається стихійний пікет, на якому закарпатці висловлюють своє невдоволення завидівським сімейним кланом, який має намір захопити всю владу в Закарпатті. Балогівці сподіваються, що після обрання президентом Порошенка зможуть поставити своїх людей на всі ключові посади.

Як пишуть обласні Інтернет-видання, клан Балог уже розписав всі посади під своїх. Зокрема передбачається, що Іван Балога залишиться на посаді голови облради, а син Віктора Балоги Андрій очолить Закарпатську ОДА. Як пише видання «7 днів», його заступниками «записали» Михайла Поповича, який нині є правою рукою Івана Балоги і керує справами облради, Іллю Токаря (екс-голову Мукачівських ради та РДА) та Віктора Трикура, котрий у Балоги разом із Володимиром Чубіркою відповідає за Ужгород.

До слова, самого Чубірку сватають на мера Ужгорода. На головного міліціонера сватають соратника Балоги Антона Зелінського, головним прокурором області Балоги бачать колишнього прокурора Мукачева Руслана Біловара. «Та, мабуть, одною з найодіозніших фігур у краї в разі перемоги Порошенка буде головний МНСник. На це тепле місце Балоги сують Михайла Гичку», — пише видання і нагадує про масові контрабандні оборудки клану. Видання також цитує лист дружин митників, які свого часу обкладалися балогівськими гичками та дешками великою даниною.

Ще з деяких кадрових планів клану Балог: «Головним лікарем обласної лікарні у списку Балог значиться Василь Васюта, головний лікар Мукачівської ЦРЛ, а головним податківцем — син Віктора Трикура Володимир. Як бачимо, при такому підборі кадрів «столицю» Закарпаття буде фактично перенесено в Мукачево. Вихідці з цього гнізда родини Балог, фактично, мають намір керувати всім Закарпаттям».

До речі, доволі стрімко в останні дні зріс рейтинг колишнього міністра збройних сил України Анатолія Гриценка. За нього, головним чином, голосуватимуть інтелігенція, представники малого та середнього бізнесу та проєвропейська молодь. Одним словом, ті, хто не піддається на популізм і здатен самостійно мислити.

Дедалі менше шансів мають радикали та націоналісти. Вони зробили свою справу і підняли націю на боротьбу, однак через брак досвідчених членів команди, тобто людей, здатних до керування 45-мільйонною державою, люди свої голоси їм віддавати не поспішають.

Одним словом, у неділю будуть важкі вибори у важкій ситуації й народ повинен пройти цей іспит із честю, щоб потім не було соромно за свій вибір.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат