Загострення шизофренії

10.05.2014 10:47 ПОЛІТИКА

Хворий на голову кремлівський карлик Пуйло знову надумав щось зле. Сказав європейцям, що вже не проти українських виборів і сепаратисти Східної України мали би перенести свій референдум.

Стало зрозуміло, що Пуйло просто ввело в оману довірливих європейців, які тільки те й роблять, що погрожують Росії санкціями, на які сам Путін чхав із висоти кремлівської зірки. Сепаратисти свій референдум не відмінили, а вибори в Україні Пуйло таки спробує зірвати. Армію свою від наших кордонів росіяни не відводять, а навпаки нарощують. Кордон узагалі став занадто прозорим і до України кремлівські диверсанти вільно пруть сотнями за добу. Навіть броньований джип, який   Жириновський подарував сепаратистам, вільно проїхав кордон.

Сепаратисти стали дуже жорстокими. Незгодних виловлюють, катують і вбивають. Головним чином безчинства роблять чеченські бойовики та кубанські козаки. Дійшло вже до того, що сепаратисти наймають людей, щоб вони під прикриттям гуманітарної допомоги несли українським військовим отруєну їжу.

Плани в сепаратистів однозначні: створити автономні регіони і тягнути їх під вплив Росії. Зрозуміло, що референдуми сепаратистів — лайно собаче. Росія дала команду все провести за кримським сценарієм. А Крим за приєднання до Росії фактично не голосував — така заява днями з’явилася на сайті Ради при Президенті Росії з питань розвитку громадянського суспільства та прав людини. Незручну новину з президентського сайта швидко прибрали, але правозахисниця Світлана Ганнушкіна заявила в інтерв’ю «Каналу 24», що Росія оскандалилася кримською кампанією.

За даними членів президентської ради, на березневий референдум про статус Автономної Республіки прийшли щонайбільше 30 % громадян. І лише половина з тих, хто з’явився на референдум, проголосували за приєднання до Росії. Отже, долю українського Криму визначила проросійська меншість: десь 15 %. У той же час Кремль тоді оголосив, що за входження Криму до складу Росії проголосували 97 % кримчан. Брехливі кремлівські журналісти подали цю інформацію за чисту монету, за що отримали особисто від Путіна відповідні нагороди. Всього Путін нагородив понад 300 працівників ЗМІ за «об’єктивне висвітлення» захоплення Криму.

Так само Кремль хоче зробити й у східних областях України, про що свідчать перехоплені СБУ переговори донецьких сепаратистів із російським керівництвом.

А ось що сказала представниця Держдепу США Вікторія Нуланд: «Події від Слов’янська до Одеси розгортаються за кримським сценарієм: спочатку організуються протести в містах, які були спокійними ще 2 місяці тому, потім залякується місцеве населення і за 2 тижні проводиться фальшивий референдум, як призначений на 11 травня в так званих Донецькій і Луганській народних республіках». Нуланд підкреслила, що наступним кроком у Криму був прихід російських «миротворців» нібито для того, щоб захистити волевиявлення місцевих мешканців.

«Російська військова інтервенція є явним порушенням міжнародного законодавства і Росія нікого не обдурить, називаючи свої війська миротворцями», — зазначила вона.

ПРОВОКАЦІЙНИЙ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ

Взагалі-то у планах Кремля були потужні провокації на День перемоги. Навіть жорстокіші, ніж вони вчинили в Одесі. В Україну були направлені тисячі диверсантів майже в усі області. Провокації повинні мати чітку картинку для телебачення. Російських бойовиків переодягали в одяг українських націоналістичних організацій і ці бойовики повинні були бити ветеранів, трощити пам’ятники загиблим у роки війни воїнам. Кремль чітко зарахував українців до фашистів, а росіян до відданих прихильників перемоги над фашизмом.

На щастя, 9 травня в Закарпатті пройшло доволі спокійно, влада ухвалила рішення не проводити жодних заходів, щоб не було провокацій. Наші кореспонденти були на Пагорбі Слави і час від часу підходили люди, які приходили вклонитися загиблим воїнам. Побачили ми і Олександра Ледиду, який прийшов із родиною. Зокрема він нам сказав: «Я вшанував загиблих у цій страшній війні. Був разом із родиною. Без колон, без показовості, награного пафосу. Мені це не потрібно. Я вшанував загиблих не як політик або чиновник, а як звичайна людина, яка усвідомлює весь біль мільйонних людських втрат в абсурдній, кривавій війні. Мені прикро, що напередодні 9 травня влада і ЗМІ попереджували, що цей день може стати кульмінацією протистоянь, призвести до кровопролиття. Я вважаю, що цей день навпаки мав стати днем примирення, засторогою для нас всіх   і знаком до припинення непотрібного братовбивства. Кланяючись загиблим воїнам, я бажав миру нашій країні й нашому народу і дуже сподіваюся, що так і буде».

На жаль, Росія постійно применшує роль українців у роки війни. Свого часу навіть Путін сказав, що росіяни самі могли виграти війну без допомоги українців. І цьому гівнюкові вірять більшість громадян Росії.

За даними російських військових істориків, за всі роки війни в лавах Червоної Армії та ВМФ воювало близько 34,5 млн. осіб. За підрахунками українських істориків, 6—7 млн. із них були мешканцями України. «Український народ дав до лав Червоної Армії близько 6 мільйонів бійців, — зазначив кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Українського інституту національної пам’яті Ростислав Пилявець. — Кожен другий із них загинув, а кожен другий із тих, хто залишився живим, став калікою».

Історик наголосив, що чимало українців було серед вищого командування Червоної Армії — зокрема маршали СРСР Григорій Кулик, Семен Тимошенко, Родіон Малиновський, генерал армії Іван Черняховський і багато інших. Взагалі з 15 фронтів Червоної Армії більше половини були очолювані українцями за походженням, а кожен п’ятий із 11 тисяч Героїв Радянського Союзу часів війни — українець.

І ще. Загальні демографічні втрати України під час Другої світової війни становлять 13—13,5 млн. осіб. Історикам невідомі імена понад 3 млн. загиблих.

***

Ще кілька цифр
74 % росіян готові підтримати дії керівництва Росії в разі початку військового конфлікту в Україні. Про це свідчить опитування російської організації «Левада-центр». 77 % опитаних впевнені, що відповідальність за погіршення відносин між Україною і Росією цілком або більшою мірою лежить саме на Києві.
За проведення переговорів із сепаратистами, які закликають до виходу окремих регіонів зі складу України, виступають 40 % українців, 35 % підтримують жорсткі дії влади з застосуванням зброї. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг». 15 % респондентів виступають за надання права місцевим мешканцям самим визначати долю регіону, 8 % не визначилися з цього питання, а 2 % виступають за щось інше.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат