Депутати звинуватили   Івана Балогу в незаконності дій та перевищенні повноважень

22.03.2013 14:03 ПОДІЇ

У четвер відбулася чергова сесія Закарпатської обласної ради. Попри вражаючу оперативність минулих пленарних засідань, цього разу депутати довго «розкочегарювалися»». Перед початком присягу склали 5 нових депутатів. Таким чином, обласна рада поповнилася Балогами, серед яких син та дружина Віктора Балоги. Також лави депутатів поповнилися трьома «регіоналами» — Антал, Івашко та Садварі.


Перш ніж перейти до порядку денного, голова облради Іван Балога вирішив заблокувати картки відсутніх депутатів. Відтак наступні дві години депутати висловлювали невдоволення з цього приводу. 5-хвилинна перерва і кулуарні домовленості теж не дали потрібних результатів. «Ви перевищуєте свої повноваження», — звинуватив Балогу депутат Грицик. Заступник голови облради теж зазначив, що блокування карток не передбачене регламентом роботи сесії. Після кількох пропозицій внести зміни до регламенту стосовно блокування карток депутати таки повернулися до порядку денного. Питання блокування не знайшло підтримки в депутатів, оскільки останні навіть не приховують голосування «за себе і того хлопця», про що свідчать чимало фотоматеріалів із попередніх сесій. Балога кілька разів намагався знехтувати думкою депутатів, заблокувавши картки відсутніх, однак щоразу наривався на звинувачення в перевищенні повноважень. Депутати не висловлювалися одностайно проти блокування карток, але обурювалися, що голова облради діє незаконно. Той, врешті-решт, зазначив: «Моїх дій узаконювати не потрібно». На голосування поіменно депутатам теж забракло духу. Відтак питання залишилося відкритим.

Іншим каменем спотикання стало питання схеми генерального розвитку регіону, в якій є ген­план розширення меж населених пунктів Закарпатської області. Це питання не отримало більшості й не було внесене до порядку денного. Депутати також відмовилися внести це питання в порядок денний, аби розглянути його на наступному засіданні. Апелювали народні обранці відсутністю в них самої схеми і можливості з нею ознайомитися. Відтак компромісом стало скликання позачергової сесії з метою вирішення цього питання.

Далі перейшли до депутатських запитів. Отримавши більшість на депутатський запит русина Євгена Жупана стосовно сприяння обласної ради у створенні кафедри русинської мови і літератури в УжНУ, а також вивчення цих предметів у МДУ, останній оприлюднив ще один, який навіть не поставили на голосування. Так, Жупан попросив депутатів звернутися до керівництва держави з проханням запросити на Закарпаття Папу Римського Франциска на 1150-ту річницю з дня хрещення закарпатців, яку планують відзначити 24 травня.

Потім розглянули порядок денний, депутатами були затверджені ряд програм, серед яких створення Наукового парку «Ужгородський Національний університет», програма зайнятості населення тощо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат