Трупа з Житомира провела   в Ужгороді дводенні гастролі

Наталія Каралкіна 15.02.2013 14:26 ПОДІЇ

Сучасні вистави з актуальними проблемами, провокаційною постановкою й відмінним музичним оформленням привіз до Ужгорода Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І. Кочерги.

В Облмуздрамтеатрі дітям показали   «Муху-Цокотуху» за Корнієм Чуковським, а дорослим підготували молодіжну драму «Втеча з реальності» і драму в стилі етно-модерн «Украдене щастя» за мотивами п’єси Івана Франка.

Актори, художній керівник, режисер вистав добре знайомі з місцевим глядачем і сценою. Кожного року між двома театрами відбуваються гастролі, хоча такий обмін досвідом обходиться недешево, розповіли перед прем’єрою.

Прем’єрний показ молодіжної драми «Втеча з реальності» в Ужгороді вперше зіграли в новому складі. В основі вистави проблеми сучасної молоді: наркотична залежність, фальшива дружба, несправжнє кохання. Петро Авраменко, режисер-постановник, каже, що ця тема, на жаль, досі актуальна, тому драма й не зникає з репертуару.

Інша вистава — «Украдене щастя» — створена за мотивами п’єси Івана Франка.   За жанром це драма у стилі етно-модерн Під час постановки використано музику відомого гурту «Даха Браха».

У планах Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв розширювати географію гастролей. Наразі тривають переговори з театром у Хмельницькому, у Дрогобичі вже погодилися на співпрацю.

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат