Лютневе підтоплення

08.02.2013 15:23 ПОДІЇ

Доволі неочікуваний минулотижневий дощ залив Закарпаття. Через захаращені водовідведення та засмічені дренажні канави у регіоні сталося підтоплення близько 237 дворогосподарств та майже 100 га сільськогосподарських угідь.


«Щороку закарпатці з острахом   чекають весни, адже підтоплення, паводки та повені є звичним явищем для нашого краю. Цьогорічне підтоплення виникло в неспецифічну для цього явища пору — на початку лютого. І хоча наслідки негоди вже майже повністю ліквідовані (залишаються підтопленими 5 га сільгоспугідь), наразі залишаються відкритими ряд питань, які потребують нагального вирішення», — зазначив начальник відділу цивільного захисту Територіального управління МНС у Закарпатській області підполковник   служби цивільного захисту Глеб Бурковський.

Захаращеність русел наших річок, стічних канав, кюветів, дренажних систем, які впродовж багатьох років ніхто не чистив, лише сприяє масштабам підтоплень. І якщо цими питаннями не перейматися, то вода за сильних опадів буде періодично підтоплювати не лише присадибні ділянки, а й житлові будинки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат