Про дороги, протипаводкові   кошти та надзвичайні ситуації

Людмила Федоришина 08.02.2013 15:16 ПОДІЇ

Територіальне управління МНС у Закарпатській області найближчим часом об’єднають із управлінням Держтехногенбезпеки в Закарпатській області, створивши новий територіальний орган — Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області. Про це під час розширеної наради повідомив головний МНСник області Мирослав Щербей.


Також під час наради підбили підсумки роботи з цивільного захисту населення області у 2012 році. Так, Мирослав Щербей констатував зростання кількості   некласифікованих надзвичайних подій та пожеж. Причина — масові та безконтрольні спалювання сухотрав’я та сміття, що мали місце у 2012 році. Загалом на пожежах у 2012 році загинуло 50 закарпатців, вдалося врятувати 82. До речі, число врятованих осіб на півсотні більше, ніж у 2011 році. Кількість надзвичайних ситуацій, зафіксованих торік, становить п’ять, із яких дві соціального характеру (замінування суду та ураження електрострумом семи рибалок), дві природного місцевого рівня та одна техногенного.

Що стосується роботи Служби автомобільних доріг області, то, за словами її очільника Василя Марковича, брак фінансування не дозволяє працювати в повній мірі. Працівникам служби автомобільних доріг області потрібно 60 тис. літрів дизпалива та 30 тис. літрів бензину на місяць, щоб чистити і посипати дороги Закарпаття в повному обсязі. Пан Василь під час звітувань щодо роботи очолюваної ним служби також повідомив про брак посипальних матеріалів і солі. Так, за його словами, всього було виділено 2 тис. тонн солі (51 % від загальної потреби), а за два місяці використано 1900 тонн солі на дороги і залишилося лише 100 тонн. Що стосується ремонту доріг, то, за словами Василя Марковича, цьогорічні державні асигнування складають 65 млн. грн. — це 20 % від загальної потреби.

На нараді також порушувалося питання подальшого функціонування протипаводкової програми. Щоправда, начальник Басейнового управління водними ресурсами р. Тиса Володимир Чіпак констатував щорічне зменшення фінансування. За його словами, у 2013 році на протипаводкову програму «Тиса» виділено 35,5 млн. грн., тоді як сума, передбачена програмою, повинна була би складати 280,8 млн. грн. Крім того, заборгованість за виконані у 2012 році роботи складає 37,4 млн. грн. Відтак цьогорічне фінансування не дозволяє навіть закрити минулорічні борги. Насамкінець головний водник області наголосив на необхідності реагування на наявність критичних ділянок та можливих підтоплень на місцях, а не чекати, що хтось має прийти з Києва й убезпечити нас.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат