В області з торгівлею людьми боротимуться спільно   й організовано

07.12.2013 15:34 ПОДІЇ

На Закарпатті стартує проект із впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які протидіють торгівлі людьми. Про це йшлося під час чергового засідання Ужгородського прес-клубу.

На сьогодні при Департаменті соціального захисту населення Закарпатської області, який очолює Віктор Мацола, призначено фахівця, відповідального за увесь напрям роботи з протидії торгівлі людьми. Голова Закарпатської громадської жіночої організації (ЗГЖО) «Веста» Інна Сабадош зазначила: «Проект дасть змогу підсилити спроможність органів влади, правоохоронців та громадських організацій для виявлення постраждалих і реалізації їхніх прав». Координаційна роль при такій співпраці належить Департаменту соціального захисту населення Закарпаття. Триватимуть глибинні навчання спеціалістів, які працюють із постраждалими. Привертатимуть і увагу громадськості до проблеми торгівлі людьми. Відповідна інформаційна кампанія поширюватиме інформацію про можливість отримати допомогу від держави. Ще одним компонентом стане безпосередньо виявлення, ідентифікація та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми, зазначили доповідачі. Старший інспектор відділу боротьби з торгівлею людьми УМВС України в Закарпатській області Олена Замлинська зазначила, що на сьогодні злочинці частіше вербують дівчат не на дискотеках, як раніше, а через Інтернет. За час роботи (відділ працює 2 місяці) виявлено 4 кримінальні правопорушення. Це продаж двох дівчат до Угорщини та продаж малолітніх дітей для жебракування. Останніх продавали самі матері.

З лютого на Закарпатті 6 осіб отримали офіційний статус постраждалих від торгівлі людьми. Ще 5 заяв перебувають на розгляді. Чимало закарпатців досі не знають, що можуть претендувати на допомогу від держави та отримати статус постраждалого.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат