Новорічна ніч. Хроніка подій

04.01.2013 14:03 ПОДІЇ

Незважаючи на те, що у Новорічну ніч як діти, так і дорослі очікують на диво, найчастіше стаються події дещо іншого характеру. Із року в рік на те саме диво не доводиться очікувати правоохоронцям і рятувальникам, які в Новий рік працюють у посиленому режимі.  


а зустріли 2013-й, можна дізнатися з повідомлень СЗГ УМВС України в Закарпатській області та ТУ МНС України в Закарпатській області.

У НОВОРІЧНУ НІЧ ГОРІЛО СІНО...

Так, за інформацією МНСників, із 31 грудня на 1 січня підрозділи Територіального управління МНС у Закарпатській області здійснили 9 виїздів. Загиблих та травмованих людей впродовж доби не зафіксовано. Для порівняння варто нагадати, що 2012-й Закарпаття, очевидно, зустрічало бурхливіше, тоді, за інформацією рятувальників, роботи не бракувало, у Новий 2012-й горіли і два авто на Мукачівщині, і житловий будинок на Міжгірщині, і сауна. Цього разу в перші хвилини нового року вогонь знищив на Закарпатті навіси з сіном. Так, о 0.21 сталася пожежа у с. Ганичі на Тячівщині. Тут горів навіс із сіном, вогонь знищив навіс та 2,5 т сіна. О 01.10 аналогічна пожежа сталася на Іршавщині, у с. Загаття теж згоріли навіс та тонна сіна.

Вранці 31-го спалахнула надвірна споруда у с. Тур’ї Ремети, що на Перечинщині — знищено перекриття, покриття на площі 81 м кв. та домашнє майно.

...А НАПЕРЕДОДНІ У МУКАЧЕВІ НА ДВІ АВТІВКИ ВПАЛА СТІНА (!)

31 грудня о 12.15 надійшло повідомлення з Мукачева про руйнування стіни будівлі, яка підлягає знесенню. Внаслідок падіння стіни пошкоджено два автомобілі — ВАЗ-2115 та «Volkswagen Touareg». Загиблих та травмованих, на щастя, немає. Аби звільнити автомобілі з-під завалу залучалися відділення ДПРЧ-17, ДПРЗ-2 ТУ МНС.

І В ГОРАХ ЗАБЛУКАЛА ТУРИСТКА

В останній день 2012-го о 13.25 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що біля гори Петрос на полонині Шаса (Рахівський район) заблукала громадянка 1988 року народження, мешканка м. Буча Київської області.

До проведення пошукових робіт було залучено особовий склад   Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення у складі 6 осіб. Близько двох годин знадобилося МНСникам, щоб знайти дівчину. На щастя, стан її був задовільний, лікарської допомоги туристка не потребувала.

ПЕРША ДТП У 2013-МУ СТАЛАСЯ НА ХУСТЩИНІ

Перша ДТП в 2013 році сталася на Хустщині, в ній, на жаль, загинув пасажир. Повертаючись зранку зі святкування, 30-річний мешканець Хуста не впорався з керуванням свого автомобіля ВАЗ-2106 і зіткнувся з бетонним парканом у с. Нанково. Від травм загинув 26-річний пасажир «шістки», який помер у «швидкій» дорогою до лікарні. Сам водій відбувся закритою черепно-мозковою травмою, струсом мозку та ушкодженнями спини й руки. Автомобіль доправлено на штрафмайданчик міліції.

Ще одна ДТП сталася вранці 2-го січня на Тячівщині поблизу с. Грушево. О 03.53 надійшло повідомлення про те,   що водій автомобіля «Хюндай-Акцент» не впорався з керуванням та вчинив наїзд на залізобетонну опору   моста. Водія з численними травмами госпіталізовано до Тячівської ЦРЛ. Для проведення аварійно-рятувальних робіт залучалося чергове відділення ДПРЧ-8 м. Тячів.

НАЙРЕЗОНАНСНІША ПОДІЯ — ЗБРОЙНИЙ НАПАД НА ТЯ¬ЧІВ¬ЩИ¬НІ, ВИКРАДЕНО 200 ТИС. ГРН.

Що стосується крадіжок та грабежів, то їх теж не бракувало. Найрезонансніша подія сталася на Тячівщині. Як повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області, ввечері 31 грудня в будинок 30-річного приватного підприємця в с. Тячівка ввірвалися двоє невідомих. Один із бандитів мав у руці пістолет, обличчя обох прикривали шарфи. Погрожуючи господареві пістолетом, розбійники забрали з будинку гроші в сумі 200 тисяч гривень і втекли. Даний злочин попередньо кваліфікується як розбійний напад, нападників розшукує міліція. За скоєне бандитам загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Також у Новорічну ніч у халепу втрапив 24-річний киянин у Мукачеві. Неподалік готелю до нього підійшла невідома компанія. Зловмисники побили свою жертву й відібрали дорогий мобільний телефон, гроші в сумі 300 доларів і документи. Потерпілий опинився в лікарні зі струсом головного мозку та закритою черепно-мозковою травмою, а його кривдників розшукує міліція.

Інший киянин зупинився на Новий рік у готелі Берегова. Тут від нього поцупили спортивну сумку, в якій були фотоапарат, медичний пристрій для вимірювання тиску й гроші в сумі 500 гривень. Потерпілий звернувся з заявою до Берегівського райвідділу міліції, крадія розшукують.

ФЕЄРВЕРКОМ У ОБЛИЧЧЯ...

Не обійшлося на Новий рік й без нещасних випадків. Так, у Новорічну ніч до Хустської ЦРЛ потрапив 29-річний місцевий мешканець, в якого лікарі діагностували рвану рану чола та опіки обличчя. Про пригоду повідомили в міліцію. Як з’ясували правоохоронці, потерпілий у дворі свого будинку влаштував новорічний феєрверк, порушивши правила техніки безпеки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат