Головний міліціонер краю   впевнений, що кожен автопалій відповість за свої діяння

13.09.2013 16:42 ПОДІЇ

Про навмисні підпали авто, які останнім часом набули поширення в області та Ужгороді зокрема, «РІО» писала неодноразово. Палять, як правило, дорогі іномарки, а потерпілими є доволі заможні й відомі у краї люди, тому такі злочини є досить резонансними.


Правоохоронців нерідко звинувачують у бездіяльності. Начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба прокоментував ситуацію з навмисними підпалами автотранспорту. «Цьогоріч у краї зафіксовано 26 підпалів автомобілів, із них по 7 злочинах особи, які їх скоїли, встановлені. Шість кримінальних проваджень уже направлено до суду з обвинувальним актом. Це питання постійно перебуває на особливому конт­ролі. Мною створено спеціальну групу з числа найдосвідченіших оперативників карного розшуку, працівників Управління боротьби з організованою злочинністю та слідчих, які займаються розкриттям підпалів. Цю групу я заслуховую регулярно. Є вже певні результати, робота триває. Для прикладу, нещодавно нами затримано 47-річного зловмисника з Мукачева, який скоїв підпал автомобіля «Пежо-605» ще у 2011 році. Це дає нам підстави стверджувати, що рано чи пізно кожен такий злочин буде розкрито й кожен злочинець відповість за свої діяння», — зазначив Василь Варцаба.

Нерозкритими в області залишаються 19 кримінальних правопорушень за фактами умисного пошкодження майна шляхом підпалів, де об’єктом посягання були автомобілі. З них 9 в Ужгороді, 5 — у Мукачівському районі, 3 — на Ужгородщині, 2 — на Перечинщині.

З останніх резонансних злочинів — підпал 20 серпня 7-річного автомобіля «Сузукі Гранд Вітара» у м. Чоп, який належить працівникові прикордонної служби, та підпал 26 серпня в Ужгороді 3-річного автомобіля «БМВ-750» депутата Ужгородської міської ради. Зловмисників, які скоїли ці злочини, розшукує міліція.

Є приклади розкриття злочинів цієї категорії. Встановлено особу зловмисника, який 24 січня скоїв підпал автомобіля марки «БМВ» на вул. Берчені в Ужгороді. Розкрила міліція й навмисний підпал автомобіля марки «Хюндай-Аксент» у м. Мукачеві, який мав місце 12 червня. Ці справи вже на розгляді в суді.

До слова, ст. 194 ч. 2 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 15 років, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

ТЕГИ : Василь Варцаба

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат