Добровільний політ у вічність чи вбивство на замовлення?

18.01.2013 14:53 ПОДІЇ

16 листопада минулого року після 19-ї години на пр. Свободи в Ужгороді біля 16-поверхівки було виявлено тіло молодого хлопця без ознак життя. Особу загиблого відразу встановили, оскільки в нього в кишені знайшли паспорт.

Це був 23-річний Олексій Різак, син колишнього голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака (обіймав цю посаду з вересня 2002-го по січень 2005 року), офіцер обласного управління Державної податкової служби. Перша версія смерті молодого чоловіка, яку оприлюднили практично всі провідні інформаційні агенції країни — самогубство: Олексій вкоротив собі віку, стрибнувши з 16-поверхівки.

Похорон загиблого відбувся наступного ж дня, а ще через кілька днів у Інтернеті з’явилися заяви Івана Різака до Адміністрації Президента, Генпрокуратури, МВС та обласних силових структур про те, що смерть сина — це вбивство на замовлення, організоване потужною політико-бізнесовою групою. Батько загиблого зажадав від правоохоронних органів перекваліфікувати порушене кримінальне провадження з «доведення до самогубства» на «вбивство», ретельно перевірити всі обставини злочину, а також встановити можливу причетність до нього кількох відомих в області осіб. Смерть О. Різака — одна з найрезонансніших подій на Закарпатті минулого року, про обставини якої досі надходять дуже суперечливі відомості, редакція вирішила провести власне журналістське розслідування, опитавши за можливості якомога більшу кількість фігурантів цієї справи і звівши до мінімуму текст «від редакції». Висновки хай зроблять читачі.


Більше про цю трагічну подію читайте в друкованому варіанті газети.

ТЕГИ : Іван РізакОлексій Різак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат