Підняли максимальний розмір виплат із безробіття...

Людмила Федоришина 18.01.2013 11:51 ПОДІЇ

...а за 10-річний стаж роботи на селі дають житло.

Чисельність зайнятого населення у минулому році зросла і складала 537,7 тис. закарпатців. Про це під час прес-конференції повідомив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

«Вперше за останні роки з моменту кризи зросла кількість штатних працівників. Правда, лише на 300 осіб, та у попередні роки ми фіксували лише зниження цього показника», — зазначив Юрій Фущич. Також чиновник відзначив, що торік закарпатці швидше шукали роботу, ніж у 2011 році. Якщо раніше з моменту реєстрації у службі зайнятості до праце-влаштування в середньому проходило 89 календарних днів, то у минулому році знайти відповідну роботу можна було і через 74 дні. Юрій Фущич також поінформував, що у 2012 році вдалося працевлаштувати 199 інвалідів — на 15 осіб більше, ніж у 2011 році — та 23 дітей-сиріт, які перебували на обліку в центрі зайнятості.

Серед проблем пан Юрій відзначив наявність дисбалансу з попитом на робочу силу, через це існує проблема з працевлаштуванням молоді. Вже традиційно у 2012 році на ринку праці попитом користувалися робітничі професії: швачки, водії, в’язальники схемних джгутів, продавці, кухарі, бармени, офіціанти тощо.

Загалом у 2012 році до служби зайнятості звернулися 36 тис. закарпатців. За направленням центрів зайнятості роботу знайшли понад 20 тис. осіб.

Щодо цьогорічних нововведень, які зумовлені набуттям чинності Закону «Про зайнятість населення», директор Закарпатського обласного центру зайнятості звернув увагу на переваги роботи в сільській місцевості. Так, ухваливши трудовий контракт щонайменше на три роки роботи в сільській місцевості, держава забезпечує особу службовим житлом та одноразовою допомогою у 10-кратному розмірі мінімальної зарплати (близько 10 тис. грн.). А якщо її стаж роботи перевищує 10 років, то житло передається у власність. Крім того, пришвидшено процес надання статусу безробітнього особам, які зареєструвалися у центрі зайнятості, та збільшено розмір допомоги з безробіття. Якщо раніше максимальний розмір не перевищував 2400 грн., то нині він становить 4600 грн.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : юрій фущич

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат