Фестиваль «Червене вино» цього року був найбільшим за всю історію, зате без вандалізму не обійшлося

Наталія Каралкіна 18.01.2013 11:45 ПОДІЇ

Винороби з усього Закарпаття, а також Угорщини, Словаччини й Австрії три дні презентували власну продукцію на фестивалі «Червене вино». Центральну частину Мукачева заполонили понад 60 тисяч туристів та місцевих мешканців, які за приблизними підрахунками випили понад стільки ж тисяч літрів благородного напою.


Цього року фестиваль був найбільшим за всю історію святкування. Чималим попитом користувався гарячий глінтвейн, 250 грамів якого можна було скуштувати за 6—15 гривень. За літр благородного напою просили від 30 до 250 гривень.

Переможців визначало журі у складі медійників. Винороби отримали «живі» подарунки: за перше місце мукачівець Василь Лендєл отримав молодого жеребця-гуцулика, за друге Василь Анталовський із Бобовища отримав теличку, а за третє Павло Мешкулинець теж із Бобовища — овечку. У номінації «Майфайноє вино міського голови» переміг Іштван Варга з с. Бене Берегівського району. А Василеві Анталовському з Бобовища Мукачівського району присудили ще й овечку за вино «Троянда Закарпаття» у номінації «Вино журналістських симпатій».

Чимало охочих фотографувалися з богом виноробства Бахусом, скульптуру якого спеціально для фестивалю виготовив Микола Шматько. Втім Бахуса вподобали й вандали: після завершення «Червеного вина» виявилося, що скульптурі відірвали кілька пальців, пошкодили частину руки і надламали крила на ногах.

Фоторепортаж дивіться тут.

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : Червене вино

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат