Пішли по криміналу

27.04.2013 14:32 ПОЛІТИКА

Жорстоке побиття з політичним присмаком.

У минулому номері ми повідомляли про те, що сімейний клан Балог зазнав повного політичного краху в Закарпатті. Усвідомлюючи поразку, брати Балоги ще якось намагаються пускати туману в очі й доводити свою впливовість. Доводять у першу чергу своїм соратникам, які масово розбігаються.

Балоги звикли виляти за вітром змін і прилаштовуватися до обставин. Вони без будь-якого натяку на моральність легко кидають тих, хто виводив їх у люди і винагороджував посадами. Так тривало довго. І закінчилося. Вже ніхто їм не вірить. Щоб не втратити остаточно електорат, Балоги починають використовувати опозиційну риторику. При цьому опозиціонерами вони себе також не вважають. Більше того, Балоги можуть критикувати уряд Азарова, але коли наприкінці минулого тижня Верховна Рада голосувала за відставку уряду, то ні Віктор, ні Павло Балоги своїх голосів не дали. Нардеп Сергій Соболєв у ефірі Шустер Live, говорячи про те, чому деякі депутати таки не проголосували за вотум недовіри Кабміну, заявив, що цим людям пообіцяли винагороду за це. «Я вважаю, що це є політична відповідальність таких осіб, котрі корупційні інтереси ставлять вище, ніж відповідальність перед виборцями», — додав Соболєв.

Фактично Рада стала останнім притулком, де Балоги можуть себе почувати безпечно з депутатською недоторканністю, примножувати капітал і плести інтриги. Вони добре потратилися на виборах і зубами чіпляються за мандат. Тому потужним ударом для них була звістка про те, що Павло Балога може залишитися поза парламентом. Адже переможцем на окрузі з центром у Хусті він став на соплях і за протоколами «виграв» у головного конкурента Степана Деркача всього в сотню голосів.

Швидше за все, по цьому округу будуть перевибори. Звичайно ж, Павло намагатиметься знову пройти в парламент, однак опоненти також будуть боротися за місце в Раді. Про це свідчать і спроби влади суттєво підсилити Хустську райадміністрацію.

Ще в лютому стало відомо, що головою Хустської РДА може бути призначений Василь Якубець. Тоді ж у пресі з’явилася нібито заява деяких «регіоналів», які незадоволені цим можливим кадровим призначенням. Щоправда, вже за кілька днів політрада осередку Партії регіонів спростувала цю заяву. 19 квітня стало відомо, що Василь Якубець став помічником-консультантом голови ОДА Олександра Ледиди і є подання на його призначення головою Хустської РДА. Уже 22 квітня Якубець повинен був їхати в Київ до президента Януковича на призначення. Навіть опоненти розуміли, що це сильна кандидатура. А в ніч із 20 на 21 квітня на його життя було вчинено замах. Як пише сайт «Новини Закарпаття», Якубець відчиняв ворота до свого будинку в селі Іза, коли до нього ззаду підбігли нападники з битками. Діставши серію ударів биткою, Василь Якубець зміг на мить вирватися та заскочити у власне авто. Однак нападники розбили скло на машині і продовжили завдавати удари битками. Тільки коли сусіди вибігли на шум, нападники заскочили в машину і втекли.

У міліції повідомили таке: 21 квітня близько 4-ї години 30 хвилин до чергової частини Хустського МВ УМВС України в Закарпатській області надійшло повідомлення від лікаря Хустської ЦРЛ про те, що для надання медичної допомоги до них звернувся депутат Хустської районної ради Василь Якубець. Потерпілий повідомив, що тілесні ушкодження йому спричинили троє невідомих осіб. Лікарі діагностували у Василя Якубця травми голови, струс головного мозку, закритий перелом лівої ноги тощо.

На місце події негайно виїхали силовики. Прокуратурою області забезпечено контроль за ходом досудового розслідування.

Як пише сайт «Новини Закарпаття», сам Якубець пригадав випадок, коли в період виборчої кампанії у жовтні минулого року людина, яка представилася Миколою, тричі пропонувала потерпілому не співпрацювати з обласним депутатом, кандидатом у народні депутати по 71-му виборчому округу Степаном Деркачем. За словами Якубця, загадковий Микола обмовився, що працює на Павла Балогу, який теж балотувався по цьому ж округу. Цей Микола телефонував кілька разів і не гребував прямими погрозами.

За інформацію «Новин Закарпаття», правоохоронцям вдалося ідентифікувати мобільний номер, із якого здійснювалися телефонні дзвінки з погрозами. Уже в четвер деякі ЗМІ повідомили, що в Іршавському районі затримано ймовірних нападників на Якубця. В оселі одного з них виявлено битки та маски. Проводиться розслідування. Є шанс, що ми станемо свідками гучного скандалу, якщо міліція виявить не лише виконавців, а й замовників нападу.

А в четвер стало відомо, що президент Янукович призначив Василя Якубця головою Хустської райдержадміністрації.

Коментарі :


06.05.2013 11:10 старый Перец

ПР-цы могли-бы опрелюднить героическую биографию этого руководителя Марамурской Жупии,видимо у них нет достойных кандидатов кроме всяких отбросов.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат