Як балогівці округи під себе наділили

06.04.2012 17:04 ПОЛІТИКА

Центрвиборчком «нарізатиме» округи на парламентські вибори під конкретних кандидатів.

Про це заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, зазначивши, що це «неофіційна інформація». «Округи нарізаються за зачиненими дверима і це, безперечно, викликає велике занепокоєння як у майбутніх учасників виборчого процесу, так і в експертів», — сказав він.

І дійсно, відповідно до законодавства, до 10 квітня Центральна виборча комісія має визначити кількість округів у кожній області, а до 30 квітня визначити безпосередньо межі цих округів. Нам стало відомо, що наша обласна адміністрація розробила межі округів у Закарпатті і представила свій проект до центральної влади на затвердження. Однак клан Балог «нарізав» округи на свій розсуд виключно під своїх кандидатів і також подав до Києва на затвердження. Наша редакція з відповідних джерел отримала копію проекту «нарізки» округів балогівцями і відразу виникли запитання: хто такі балогівці, щоб подавати власний проект, оминувши офіційну обласну владу, і які аргументи були у Балог, щоб переконати центральну владу, що це оптимальний варіант для проведення в Раду «своїх» кандидатів? Слово «своїх» узято в лапки навмисне, бо своїми балогівці не бувають. Вони постійно мігрують туди, де імунітет і повне корито.

Щодо округів. Балоги запропонували розділити область на шість округів:

Центр Ужгород: Ужгород, Ужгородський район (включно з Чопом) із загальною кількістю виборців
154 843 (хоча нам відома цифра на три тисячі більша).

Центр Мукачево: Мукачево, Мукачівський район, Свалявський район із загальною кількістю виборців 180 662.

Центр Воловець: Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Перечинський, Великоберезнянський райони з загальною кількістю виборців 176 060.

Центр Виноградів: Берегово, Берегівський та Виноградівський райони з загальною кількістю виборців 148 287.

Центр Хуст: Хуст, Хустський район та 30 сіл Тячівського району (серед них найкрупніше — Буштино) із загальною кількістю виборців 143 923.

Центр Рахів: Рахівський район та 31 село Тячівського району (серед них найкрупніші — Дубове, Солотвино, Нижня Апша) з загальною кількістю виборців 147 500.

Якщо навіть бігло проаналізувати округи, то очевидним є «відсторонення» керівника «Батьківщини»   Кеменяша, для якого базовим був Свалявський район. Балоги «приєднали» Свалявщину до вотчини Балог під Віктора. Щоправда, в цьому розподілі Балоги допустили помилку. Вони хотіли якомога більше виборців підім’яти під, на їхню думку, заздалегідь виграшний для Віктора Балоги округ, але, згідно з законодавством, середня кількість виборців на окрузі повинна бути 158 546 плюс-мінус 12 % від цієї цифри. Тобто не менше 139 520 і не більше 177 571. А в Балог вийшло 180 662.

«Кинули» Балоги в цьому проекті й «регіонала» Мошака, який міг без зайвого клопоту пройти в Раду по Перечинщині та Великоберезнянщині, але гірські Воловеччину та Міжгірщину йому завоювати буде вкрай важко. Однак цілком очевидно, що в цьому ж окрузі Балоги «кидають» і свого Ланя, проштовхуючи замість нього ректора Вегеша.

Берегівщина та Виноградівщина, за задумом Балог, має проголосувати за молодшого Балогу — Івана. Причому угорськомовний виборець нейтралізований. А Хустщина та половина Тячівщини мають стати трампліном у Раду для Павла Балоги, як і решта Тячівщини з Рахівщиною для двоюрідного брата Балог Василя Петьовки.

При цьому всьому Балоги настільки впевнені, що саме їхня нарізка округів буде прийнята центральною владою, що клан уже активно ощасливлює потенційних виборців продуктовими пакетами та іншим крамом.

До речі, в четвер губернатор Ледида мав мати аудієнцію у президента Януковича і тема розмови — вибори. На чому зійшлися президент та губернатор — достеменно не відомо. Все залежатиме від того, чиї аргументи більше переконали Януковича: Балоги чи Ледиди. Саме це матиме вплив на хід усієї виборчої кампанії в нашій області.

***

ДО ТЕМИ
За укорінення «кротів» у опозицію дають 500 тисяч доларів на округ?

Ледь не по всій Україні почалася робота зі влаштування в опозиційні структури людей, які на виборах повинні зіграти на боці влади. Як розповів кореспондентові «Лігабізнесінформ» представник одного з регіональних опозиційних штабів на Сході країни, на керівництво його обласної організації вийшли емісари від партії влади,   озвучивши кілька комерційних пропозицій. Одна з них: включити в число мажоритарників погоджених із владою людей. Ціна — 500 тисяч дол. за округ. Сенс цієї ф’ючерсної угоди в тому, що   використовувати підставного кандидата-опозиціонера дешевше, ніж перетворити на «тушку» вже обраного депутата-опозиціонера в парламенті.

Ще 100 тисяч дол. пропонується за висування тисячі погоджених спостерігачів по всій області. «Знаю, що наше керівництво відмовилося. Але що відбувається в інших областях, залишається тільки здогадуватися», — зазначив співрозмовник.

Відділ політики

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


09.04.2012 09:01 губернотор

хай пакують чемодани швейчарыя их чекае


09.04.2012 08:27 вуйко

молодцы хлопцы


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат