Каськів планує Олімпіаду на закарпатських землях родичів

28.12.2012 13:32 ПОДІЇ

Основним власником ТОВ «Боржава резорт», на землях якої планується проведення Олімпіади—2022, є двоюрідний брат Владислава Каськіва — Олександр Матковський.


Про це йдеться у матеріалі «Наших грошей». Як відомо, Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами, яке планує Олімпіаду—2022, очолює Владислав Каськів.

«Боржава резорт» почала збирати землі на Боржавському хребті кілька років тому, і зараз вона контролює 30 га.

Також до складу засновників «Боржави резорт» входило ПП «Карпати інвест» Ганни Чижмарь — матері екс-губернатора Тернопільської області, закарпатця Юрія Чижмаря, близького до Віктора Балоги.

Рідний брат глави Держ­агентства Олександр Каськів також є засновником ТОВ «Боржава Скі», яке володіє туристичною базою в селі Пилипець.

Україна претендує на право провести зимову Олімпіаду 2022 року. Офіційну заявку на участь в тендері Міжнародного олімпійського комітету треба буде подавати в 2014 році.

Влада планує проводити олімпійські змагання частково у Львівській області, частково в Закарпатській області. А саме змагання з гірськолижних видів планують у трикутнику між селами Пилипець, Воловець і Гукливе. Землю саме в цьому районі кілька років тому почали збирати фірми, контро­льовані сім’єю Каськіва. Планується, що держава збудує в цьому районі інфраструктуру — дороги, мережі. Приватному інвесторові, якого ще офіційно не обирали, дозволять збудувати безпосередньо спортивно-туристичну інфраструктуру — апарт-готелі, шале, розвивати конференц-сервіс, повідомляє «Українська правда».

Нагадаємо, Владислав Кась­ків у свій час був одним із лідерів організації «Пора» та запеклим прихильником пре­зидента Ющенка. Однак згодом ці політичні погляди Каськів змінив, перейшовши на службу до політичного опонента. Останній скандал навколо Каськіва стосувався підписання угоди з іспанцями щодо реалізації проекту LNG-терміналу. Виявилося, що керівник Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами підписав угоду не з представником іспанської компанії, в якій спростували інформацію про підписання угоди, а з колишнім лижним інструктором. Згідно з останніми новинами, у зв’язку з таким ляпом Каськів написав заяву на звільнення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат