Закарпатські депутати   попрощалися з шістьма   колегами та попросили грошей

21.12.2012 14:45 ПОДІЇ

На «кінець світу» закарпатські депутати зібралися на чергове пленарне засідання, на якому прийняли бюджет на наступний рік, достроково позбавили повноважень своїх колег-депутатів, які перебралися до Верховної Ради, сформували та проголосували за кілька звернень до прем’єр-міністра та Президента України. Також було прийнято кілька програм, зокрема, про фінансову підтримку громадських організації, підприємництво, інформатизацію краю тощо.


В одному зі звернень до Азарова депутати попросили внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з пропозицією врахувати потреби у коштах, передбачених Програмою комплексного протипаводкового захисту в басейні річка Тиса в Закарпатській області на 2013 рік, у сумі 315,5 мільйона гривень.

Також депутати проголосували за звернення до Кабміну з проханням відкрити на Закарпатті шість додаткових міжнародних пунктів пропуску, на сьогодні таких діє 19.

П’ятнична сесія також відзначилася тим, що депутати розглядали питання під періодичні вигуки «свободівців», які під стінами обласної ради висловлювали свій протест щодо Проекту рішення рекомендувати органам місцевого самоврядування Закарпаття вжити заходи для реалізації положень Закону України «Про засади державної мовної політики», яке було включене до порядку денного. Дискусія щодо цього проекту була жвавою та навіть затяжною. За інформацією Мукачево.нет, перед засіданням щодо мовного питання було три проекти, однак ухвалене рішення, згідно з яким, обласна рада вирішила:

«1. Взяти до відома, що станом на 21 грудня 2012 року, відповідно до статті 7 Закону України «Про засади державної мовної політики» на території окремих адміністративно-
територіальних одиниць облас­ті (сіл, селищ та міст) по­ряд з українською мовою як державною поширеними є як регіональні — угорська, русинська та румунська мови.

2. Рекомендувати органам місцевого самоврядування Закарпатської області за наявності законних підстав вживати заходи щодо реалізації на території адміністративно-територіальної одиниці положень Закону України   про засади мовної політики».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат