Закарпаття на третьому місці   за розгалуженістю шкіл мистецтв у сільській місцевості

Людмила Федоришина 21.12.2012 14:33 ПОДІЇ

Мистецьку освіту в області забезпечує 64 початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади, половина з яких у селах. Юрій Глеба, начальник управління культури Закарпатської ОДА, відзначив, що область посідає третє місце з найбільшої розгалуженості шкіл мистецтв у сільській місцевості. У цих закладах навчається майже 15 тис. учнів.


Пан Юрій переконаний, що розвивати мережу дитячих мистецьких навчальних закладів необхідно й надалі, оскільки потреба в них існує. Найпопулярнішими серед дітей спеціальностями є фортепіанний відділ, на другому місці — відділ народних інструментів і закриває трійку лідерів — хореографічний відділ. Також в області є чотири вищі навчальні заклади, де можна здобути мистецьку освіту.

У лютому у Закарпатській області пройде всеукраїн­ський виїзний семінар-на­ра­да за участі начальників обласних управлінь культури та туризму інших областей країни. «Закарпаття обрано через наявність у краї повної вертикалі навчальних закладів, де діти здобувають мистецьку освіту — початкова, середня ланка та вища музична, культурна та мистецька освіта», — зазначив Юрій Глеба.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : Юрій Глеба

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат