Пасажирський пункт пропуску «Ужгород» в очікуванні   реконструкції

Людмила Федоришина 02.11.2012 15:27 ПОДІЇ

На реконструкцію пасажирського пункту пропуску «Ужгород» планують витратити 47 млн. грн. Із них 36 млн. грн. це грантові кошти.


Про це під час спільної прес-конференції з начальником Міхаловецької митниці Міланом Качуриком повідомив начальник Чопської митниці Олександр Похилько. «Ми сподіваємося, що до кінця року грантова угода буде підписана і почнуть надходити кошти на реконструкцію. Тоді ми зможемо почати роботи», — зазначив очільник Чопської митниці. Пасажирський пункт пропуску «Ужгород» не реконструювався ще з радянських часів. Олександр Похилько повідомив, що рух транспорту в пункті пропуску під час ремонтних робіт перекриватися не буде: «Якщо буде правильно розроблена стратегія, то громадяни, які перетинатимуть кордон, не відчуватимуть незручностей».

Після повної реконструкції МП «Ужгород» його пропускна спроможність складатиме 5 тис. легкових авто за добу. Крім того, під грантову програму підпадає і пішохідний пункт пропуску Великі Сельменці — Малі Сельменці.

Що стосується підсумків роботи протягом цьогорічних дев’яти місяців, то начальник Чопської митниці констатував, що найчастіше митне законодавство на кордоні зі Словаччиною порушують українці. З початку року Чопською митницею зафіксовано 223 порушення українцями, 104 словацьких порушників та 106 представників інших країн. Також Олександр Похилько відзначив, що на ділянці українсько-словацького кордону зафіксовано найменшу кількість порушень митного законодавства порівняно з іншими пунктами пропуску в області.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат