Закарпатський експрес знову вирушає в дорогу

Людмила Федоришина 31.08.2012 16:22 ПОДІЇ

7 до 9 вересня частиною Закарпаття, де збереглася європейська колія, яка дещо вужча за ту, що використовується нині на теренах України, пройде традиційний потяг «Експрес Закарпаття».

Про це днями в Генконсульстві Угорщини в Ужгороді повідомив головний організатор цієї атракції депутат угорського парламенту Бейла Молнар. Закарпатський експрес уже втретє вирушає традиційним маршрутом через чотири країни, однак щоразу насиченим різними програмами. «Закарпаття дуже різноманітне, тому ми щоразу можемо показувати гостям нашого потягу нові цікаві місця», — зазначив Б. Молнар. Новим у цьогорічному маршруті «Експреса Закарпаття» стане також те, що рухатиметься потяг у протилежному напрямку: стартуючи традиційно з Будапешта, в Румунію, потім пройде через Закарпаття у Словаччину, а відтак повернеться в Угорщину.

Пасажири «Експреса Закарпаття» відвідають Виноградівський, Берегівський райони, а також попрощаються з українським відрізком маршруту в Чопі. У програмі запланованої мандрівки відвідини виставок, ярмарків, фестивалів, а також спілкування з громадами населених пунктів, де зупинятиметься потяг. Саме налагодження контактів між людьми генеральний консул Угорщини в Берегові Іштван Товт вважає основною метою цього заходу. Закарпаття ж матиме можливість презентувати себе як туристичний край і запропонувати туристам різноманіття своєї продукції та послуг.

До речі, пасажири закарпатського експреса візьмуть участь у відкритті пам’ятної дошки Г. Ласлові Сючу, який доклав чимало зусиль, щоб потяг «Експрес Закарпаття» таки вирушив у свою дорогу, об’єднуючи закарпатців із угорцями. За іронією долі Г. Ласло Сюч помер через місяць після першої мандрівки потяга.

Організатори зазначають, що потяг спроможний вмістити всіх бажаючих. Цього року їх очікується 200—250 осіб. Це будуть не лише угорці, а й словаки, німці та голландці. До слова, торік бажаючих було вдвічі більше.

Людмила Федоришина

ТЕГИ : карпатія

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат