«Корона» збила з Балоги корону...

17.08.2012 18:36 ПОЛІТИКА

Скандали навколо незаконного продажу будівлі не вщухають.

«РІО» продовжує тему незаконного продажу архітектурної споруди місцевого значення «Корони», що у самому центрі Ужгорода. І цього разу виплили нові факти.

Джерело видання у правоохоронних органах переконує, що прокуратура наклала арешт на будівлю. У прокуратурі ж наразі офіційно мовчать, оскільки тривають різні процедури, після яких вона таки зможе провести перевірку.

Скандал, розіграний Ужгородською мерією з Державною виконавчою службою (ДВС) у Закарпатській області, мав відволікти увагу громадськості та правоохоронних органів від продажу за безцінь знакової архітектурної споруди в серці міста. Втаємничено, без оголошення в газеті, без конкурентів, без преси був проведений так званий «конкурс», і об’єкт площею 3 380 кв. м із унікальною ліпкою, старовинними люстрами в приміщенні та історичним фасадом кінця ХVIII ст. був проданий за 8 мільйонів 65 тисяч гривень. Тобто, десь по 200 доларів за квадратний метр. Конкурс організували і провели тоді, коли майно міста перебувало під арештом.  

Як повідомляла «РІО», ДВС наклала арешт на майно Ужгородської міськради. Відповідно, зі слів директора Департаменту міського господарства Ужгородської міськради Олексія Касперова, «Корона» не перейде до рук нового власника, допоки не буде знятий арешт із майна міста. Однак час біжить і дехто не може зволікати. Наприклад, депутат міськради Іван Волошин чи то інвестор, який вкладає гроші в «Корону». У ЗМІ просочилася інформація, що за купівлею будівлі стоїть сам депутат Волошин, однак, за інформацією джерел «РІО», стало відомо, що він лише посередник у цій схемі (так само, як і був посередником у купівлі інших будівель). Сам депутат продовжує не завжди обгрунтоване цькування начальниці виконавчої служби Наталії Панової та її родини і, складається враження, що всі дії спрямовані на те, аби Панову усунути й зняти арешт із будівлі «Корони». Тим паче, інвесторові вже дана обіцянка, що все вирішено і «менеджер» Волошин цього разу може підмочити свою репутацію...

Хоч Волошин і намагається відсторонитися від «Корони», однак відомо, що засновниками ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД», яке придбало «Корону», є дві людини — Максим Сємаков та Андрій Захарченко. Першого називають людиною Волошина. «Він родом із Черкас. Можливо, Сємаков має навіть родинні зв’язки з Волошином, оскільки дівоче прізвище дружини рідного брата Максима — Волошин. Максим Сємаков має безпосередній стосунок до бару «Апріорі» — займається менеджментом цього закладу», — пише один із користувачів соціальної мережі Facebook. І далі: «Андрій Захарченко — досить цікава постать із середовища Адилових. Захарченка та Адилових об’єднує не тільки «темне» минуле, а й цілком легальний спільний бізнес». Як відомо, коли Балога забезпечував підтримку агітаційних акцій Погорєлова на виборах мера, то поруч завжди були люди Адилова. Згодом Омелян Адилов став директором стадіону «Авангард». Тобто, це люди Балоги—Погорєлова.

Ратушняк вимагає від прокуратури дій

Ситуація з «Короною», можливо, б і заглохла, однак провідний громадський діяч Ужгорода Сергій Ратушняк звернувся до прокуратури негайно провести перевірку купівлі історичної будівлі в центрі Ужгорода. Він вимагає розслідувати, яким чином майже за безцінь «Корону» придбало підприємство, яке було зареєстроване через два дні після оголошення конкурсу. Чому сам конкурс був законспірований і чому до нього було допущено тільки одного учасника. Сам Сергій Ратушняк повідомив нашому виданню, що не сумнівається в тому, що за аферою з «Короною» стоять Балога, Трикур та Погорєлов. «Мені відомо, що зараз Балога зі своїми приплічниками намагаються розігрувати спектакль щодо «Корони», мовляв, це не ми і будемо розбиратися. Але всім відомо, що балогівські депутати давали дозвіл на купівлю будівлі   своїм голосуванням на сесії. Це безсоромний грабіж майна. Коли за моєї каденції напівзруйноване приміщення СЕЗ було продане за ціною вдесятеро дорожчою, ніж зараз купили «Корону», то з табору Балоги на мене ледь не щодня цькували правоохоронні та фіскальні органи, а зараз вони під себе за копійки купили історичну будівлю в центрі міста і намагаються спустити це на гальмах. Я буду апелювати до центральних органів влади і правоохоронних органів доти, поки будівлю «Корони» не повернуть Ужгороду», — сказав Сергій Ратушняк.

Те, що Балога дійсно розігрує спектакль, добре простежується з його коментарів на сторінці у Facebook. Балога спочатку повідомив, що Погорєлов ледь не сміття, яке потрібно вимести, але потім цей коментар витер. Також він у тих таки коментарях нібито посварився з депутатом Волошиним, через що останній пригрозився вийти з фракції «ЄЦ» у міськраді.

Це дійсно все схоже на спектакль і не більше. Своїх людей Балога приструнює і на горіхи від нього може дістатися лише тим, хто не ділиться. Ужгородців вдруге обманути буде важко.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат