Народу підвищать комунальні тарифи. Чиновникам —   витрати на комфорт

20.04.2012 20:52 ПОЛІТИКА

Новина цього тижня — тарифи на тепло і воду зростатимуть, оскільки вартість енергоносіїв буде підвищуватися. Про це заявив представник Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Станіслав Захаров.


«Тарифи на енергоносії будуть підвищуватися і, звичайно, тарифи на тепло і воду теж будуть зростати. І сьогодні вихід один — зменшити використання енергоресурсів за рахунок утеплення будинків, економного споживання води, за рахунок того, що не буде втрат», — сказав Захаров. Як пояснив чиновник, у всьому світі нафта, газ, вугілля з кожним роком будуть дорожчати. Тому, якщо не відбудеться суттєвих змін, тарифи будуть підвищуватися.

Захаров також додав, що тарифи на теплове господарство не окуповують собівартість на 30—40 %. Крім того він зазначив, що скоро ціна на газ для населення зросте. Нагадаємо, що у квітні комісія державного регулювання у сфері комунальних послуг прогнозувала можливе підвищення тарифів на теплову енергію для населення на 35 % у разі приведення їх до економічно обгрунтованого рівня. Раніше заступниця глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова заявляла, що підвищення тарифів на газ для споживачів у майбутньому є неминучим.

Звичайно, все має свою ціну і за все треба платити. Однак просто дивує, що від народу вимагають економно розпоряджатися водою та газом, бо це занадто витратно, але в той же час самі чиновники не демонструють власної заощадливості. Ось лише короткі інформації з торгів.

300 ТИСЯЧ НА ШОКОЛАДКИ ДЛЯ ЧИНОВНИКІВ

Державне підприємство Державного управління справами з обслуговування офіційних заходів «Гарант-сервіс» придбало шоколадних виробів на 285,2 тисячі гривень. Про це повідомляє Вісник державних закупівель. Товари поставлять ТОВ «Ді Трейд», ТОВ «Продцентр-плюс», ПП «Укртрейдпостач». Раніше Державне підприємство Державного управління справами з обслуговування офіційних заходів «Гарант-сервіс» замовило постачання харчових продуктів на 9,16 мільйона гривень. Серед продуктів — лобстери і вино «Мадам Кліко».

ГОТЕЛЯМ НА ЗАХОДИ ЛИТВИНА ВИДАЛИ 1,5 МІЛЬЙОНА

Управління справами Верховної Ради України витратить 1,5 мільйона гривень на забезпечення заходів і офіційних прийомів за участі голови Верховної Ради Литвина. Закупівля проведена в одного учасника. 1,02 мільйона отримає готельний комплекс «Національний», ще 541 тисячу — готель «Київ». Крім того, зал офіційних делегацій аеропорту «Бориспіль» отримає 800 тисяч за забезпечення перебування там депутатів.

7 МІЛЬЙОНІВ, ЩОБ ПОКАТАТИСЯ

Державні та судові органи уклали низку угод на обслуговування легковими автомобілями з водіями в 2012 році на загальну суму 6,62 мільйона гривень. Про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на Вісник державних закупівель. Зокрема, Міністерство закордонних справ заплатить 1,2 мільйона гривень автобазі Державного управління справами. Міністерство економічного розвитку і торгівлі заплатить 3,06 мільйона гривень ДП «Держтранс». Державна судова адміністрація заплатить 0,3 мільйона гривень ДП «Автопідприємство державної судової адміністрації» за послуги чотирьох автомобілів. Вищий адміністративний суд заплатить 2,06 мільйона гривень ДП «Автопідприємство державної судової адміністрації».

САНАТОРІЇ ЧИНОВНИКІВ З’ЇДАЮТЬ МАЙЖЕ 20 % БЮДЖЕТУ МОЗ

Цьогорічна сума бюджетних видатків на санаторії Держуправління справами і Верховної Ради — це 17 % усіх загальнодержавних видатків Міністерства охорони здоров’я. Про це свідчать дані моніторингу, який здійснює Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

За інформацією експертів, таку ж суму складають деякі субвенції для місцевих бюджетів, які розподіляє МОЗ на придбання медичного обладнання та матеріалів. У 2010 році витрати на згадані санаторії склали 144 млн. грн., у 2011 році — 247 млн. грн., а у 2012 році закладено понад 200 млн. гривень. «На санаторії для чиновників витрачають кошти, які можна було би спрямувати на допомогу поліклінікам і лікарням», — зазначають у Лабораторії законодавчих ініціатив.

ВОНИ Й ТАК НЕ БІДНІ

А чиновники в нас і так не бідні. Вони вже не просто не соромляться декларувати свої величезні доходи, а й при цьому не соромляться вказувати, що беруть ще й допомогу. Цього тижня оприлюднив свою декларацію про доходи глава уряду Азаров. Він минулого року заробив 837 тисяч гривень. З них півмільйона — зарплата. Азаров отримав також 246 тисяч гривень дивідендів, процентів. І до того ж узяв матеріальну допомогу на суму майже 41 тис. гривень.

Ще більшою сенсацією тижня стала інформація про те, що наш президент Янукович отримав гонорар від донецької друкарні «Новий Світ» на суму 16 млн. гривень. Зокрема, видавництво отримало права на створені у 2005—2010 роках Януковичем книги «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок», «Рік при владі. Від кризи — до економічного зростання», «Здолати шлях», «Як Україні далі жити», а також на твори, які в майбутньому будуть створені автором. Якщо будуть. Схоже, після того як преса оприлюднила інформацію про такий великий гонорар, президентові стало соромно і він пообіцяв віддати гроші на благодійність. У нього ж є й інші можливості заробити...

Коментарі :


25.04.2012 10:19 ЮРІЙ ПЕТРАНІВСЬКИЙ

Вітаю Вашу газету з теплим весняним днем!Привіт вам всім з м.Дрогобича,Львівськоі області!нещодавно в м.Трускавці /курорт/пройшло зібрання трускавчан -мітинг,по питанню....також підвищення тарифів !!!! на ЖКГ!Це є запис на сайті ДРОГОБИЧ-ІНФО!!!Люди не бажають такоі влади /воровскоі/ і тому бастують!!!Але невідомо чи буде з цього всього якийсь позитивний толк!То потрібно підніматися всім людям проти таких необдарованих президентів і єжи його "помочніков".Бездарі хочуть керувати УКРАІНОЮ!Газета " Украінська правда" написала про те,як журналіст даноі газети брав інтерв *ю у охорони такого бєспрєдедьщика КЛЮЄВА,які і говорити нормально,охорона,не можуть!Мат на маті!Але саме цікаве,що сім *і отих Клюєвих проживають в ....АВСТРІІ!!!!!!Ось куда течуть наші грошики!Тільки загальний страйк і цю владу бездарів "проффессорів","дохторов ", і " пісатєлєй"...гнати в шию і копати в дупу!!!!


20.04.2012 21:28 seuy

Які енергоносіі треба підвищувати для населення?Електоенергію? Да у нас іі ізбиток- вимушені навіть по заграницям іі продавати.Газ?У нас і так половина населення   за газ відказуеться платити--бо дорого,а ще хтять його підняти! Піднімають вроде як в угоду МВФ.Неправда. Це МВФ не вимагае. Для МВФ головне девіцит бюджету, а як ми його   перекривати будемо--то вже наші справи. Чи перекривати будемо за рахунок підняття цін для населення чи   з підприемств-олігархів 6 млрдів боргу краще вибити?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат