Закарпатська делегація домовилася про виїзд на відпочинок до італійських сімей дітей із Закарпаття

03.12.2023 14:48 СОЦІО

 

У межах поїздки в Італію разом колегою, депутаткою облради Євою Якушевою провели зустріч із представниками волонтерської організації «Фундація Допоможемо їм жити», - повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Саме цей фонд запросив українських діток на відпочинок в Італію і вже формує групи на різдвяні канікули, а далі – з березня по грудень 2024 року. Перша група (15 дітей та 4 супроводжуючих) виїжджають з України вже 18 грудня та будуть відпочивати там до 7 січня. Діти та супроводжуючі будуть розміщуватися в італійських сім’ях. Долучитися до проекту можуть і дітки із повних сімей, і діти-сироти, і вимушено переміщені особи від 7 до 12 років.

Ще один із напрямків діяльності фундації у межах Закарпаття – допомога Ясінянській міській лікарні. Для реалізації проектів в Україні організація виграла грант Європейського союзу у розмірі 1,7 млн євро. З них понад 500 тис. євро спрямують для нашої області. За ці кошти планують зробити ремонт першого поверху медичного закладу в Ясіня, щоб відкрити там реабілітаційне відділення.

Також наступного року організація доставить 15 мобільних апаратів «Куб», що дозволить забезпечити доступ цивільних та поранених військових до діагностування по всій області.

Обговорили можливості поглиблення співпраці між Закарпаттям та «Фундацією Допоможемо їм жити», зокрема у сільськогосподарському секторі, медичній галузі, реабілітації, а також щодо надання гуманітарної допомоги військовим.

Відрадно, що з італійськими партнерами у нас налагоджується послідовна робота у різних сферах. Кожна зустріч завершується амбітними планами, які втілюються в життя у стислі терміни.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат