На Закарпатті розроблять регіональний план поводження з медичними відходами

17.11.2023 11:11 СОЦІО

Такий проєкт в Україні впроваджують за підтримки ВООЗ, а наша область – у п’ятірці пілотних разом із Дніпропетровською, Львівською, Рівненською та Кіровоградською.

Ще взимку 2021 року Міністерство охорони здоров’я України надіслало запит до ВООЗ із проханням посприяти у розробці концепції належного поводження та утилізації відходів, які накопичились після вакцинальної кампанії проти COVID-19.

У межах першого етапу технічної підтримки у лютому 2022 року у Києві презентували 2 варіанти можливих сценаріїв реалізації цієї ініціативи.

Повномасштабне вторгнення пригальмувало, але не зупинило цей процес.

Фахівці проводять моніторингові візити у тих областях, де це дозволяє безпекова ситуація, збирають необхідні для розробки плану дані.

Інформацію оброблять, проаналізують, щоб у подальшому допомогти регіональним та місцевим органам влади вибудувати стратегію поводження з медичними відходами з урахуванням принципів захисту навколишнього середовища.

Розробка регіонального плану здійснюватиметься у тісній співпраці із обласними державними адміністраціями, громадськими організаціями, експертами у сфері екології та медицини.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат