Потіє скло в автомобілі: що робити?

admin 31.01.2023 20:38 СОЦІО



Власники авто часто стикаються з тим, що скло з внутрішньої сторони покривається конденсатом. Частіше за все це трапляється при вологій погоді: навесні або восени. Чому так відбувається і як цього уникнути?

Причини запотівання скла в авто

Якщо ви часто стикаєтесь з такою проблемою, це означає, що якась система авто працює неправильно. Пропонуємо вам список найчастіших причин, що викликає запотівання скла:

  • Порушення герметичності салону. Це відбувається через втрату еластичності ущільнювачами. Через щілини між деталями кузова рідина проникає в салон, у вигляді пара осідає на склі та сприяє утворенню конденсату.

  • Невдалий тюнінг. Іноді автовласники надто захоплюються тюнінгом авто та перекривають його важливі вентиляційні ходи. У такому разі, мікрочастки дихання водія та пасажирів осідають прямо на поверхні скла, а не йде по відповідних каналах назовні.

  • Несправність клапанів вентиляції, які розташовані під бампером. Крізь спеціальні решітки до них надходить повітря. Засмічення решіток призводить до порушення повітрообміну.

  • Неправильне встановлення клімат-контролю. Якщо відразу після ремонту або монтажу скла почали потіти, справа точно в системі клімату.

  • Засмічення салонного фільтра. Влітку при експлуатації авто на ґрунтових дорогах фільтр швидко забивається дорожнім пилом, брудом, частинками ґрунту. А потім у дощову погоду все це відволожується і закупорює фільтр. Вирішення проблеми в даному випадку – заміна деталі.

  • Забруднення скла зсередини. Наліт, жирні чи брудні плями всередині машини сприяють осіданню на стеклах конденсату.

  • Протікання обігрівача. Несправність системи, що призводить до витоку тосолу, є однією з основних причин підвищення вологості та, відповідно, запотівання скла.

  • Опади. Проблема не в самих опадах, а в тому, що мокрий від дощу або снігу одяг є джерелом вологи, яка вбирається в килимки, крісла, а також осідає на поверхні скла.

Як упоратися з проблемою?

Якщо у вас постійно пітніє скло в машині, а всі системи працюють без збоїв, значить проблему можна усунути досить просто.

  1. Просушити салон, особливо після експлуатації машини у дощову погоду.

  2. Використовувати засоби антифог. Вони випускаються у формі спреєв та розчинів, наносяться безпосередньо на поверхню скла, утворюючи на ньому невидимий шар захисної плівки.

Своєчасна турбота про стан скла продовжить термін його експлуатації та суттєво заощадить кошти на ремонт автоскла.

admin

ТЕГИ : автомобіль, скло, запотівання

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат