За рік роботи клініки Protez Foundation у Сваляві протезували 80 пацієнтів і виготовили 200 протезів

17.09.2023 11:58 СОЦІО

 

Під час візиту до реабілітаційного осередку, що на Свалявщині, разом із депутатом Закарпатської обласної ради Володимиром Суботовським провели робочу зустріч із командою клініки Protez Foundation, котру очолюють президент Юрій Арошидзе та лікар-протезист Яків Градінар, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Protez Foundation обʼєднує понад 150 волонтерів, більшість з яких – це українці, які переїхали в США через війну.

Досвід колег є унікальним. За рік роботи в клініці протезували більш ніж 80 пацієнтів, виготовили   понад 200 протезів, на що витрачено більше 1,8 млн доларів. Водночас команда Protez Foundation відправляє українських фахівців до США на перепідготовку та підвищення кваліфікації, щоб збільшити кількість спеціалістів, які продовжать свою роботу тут, в Україні.

Представили колегам наш проєкт Обласного реабілітаційного центру, який перебуває на завершальній стадії проєктування.

Для нас досвід команди Protez Foundation є критично важливим, адже найголовніше – це фахівці, котрі в майбутньому сформують команду Центру. Зараз кількість таких спеціалістів у країні катастрофічно мала, тож поряд з реновацією ми розпочали роботу з пошуку та можливості підготовки лікарів-протезистів, зокрема й у США.

Маємо спільне бачення в цьому напрямку та домовилися розвивати співпрацю.

Щиро дякую команді Protez Foundation за відновлення наших бійців і неймовірну відданість своїй справі. Низький уклін кожному, хто допомагає Україні перемогти та повертає героїв до нормального життя навіть тоді, коли це здається неможливим.

Дякую Володимиру Суботовському за підтримку проєкту та наших бійців у громаді. Це гідно поваги та наслідуванню.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат