90% закладів освіти Закарпаття розпочнуть новий навчальний рік офлайн, решта – в змішаному форматі

Закарпатська ОВА 29.08.2023 20:22 СОЦІО

У 511 закладах освіти області навчальний процес стартує офлайн, ще в 66 – у змішаному форматі. Рішення про форму навчання приймають їхні засновники, повідомив на брифінгу Шинкарюк Ігор - заступник голови Закарпатської ОДА.

«Сьогодні безпековий фактор не є тим чинником, який визначає формат навчання. Усі заклади освіти області забезпечені укриттями й бомбосховищами або мають такі захисні споруди в безпосередній близькості. Їх наявність та стан з середини літа перевіряла спеціальна комісія», – зауважив Ігор Шинкарюк.

За його словами, в окремих закладах були зафіксовані такі недоліки, як відсутність в укриттях вогнегасників, медикаментів чи аптечок, запасів питної води, однак їх повинні усунути до 1 вересня. Готовність закладів до початку нового навчального року перевіряли фахівці обласних ГУ ДСНС, Держпродспоживслужби, Нацполіції та інші.

В умовах повномасштабної війни вкрай важливо дбати про своє ментальне здоров’я та розвивати стресостійкість, резильєнтність, вміння долати тривожність. Саме тому перший урок у 2023/2024 навчальному році для учнів усіх класів проведуть на тему «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!». Про це розповіла Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

Також вона повідомила, що у пріоритеті залишається впровадження стратегії регіонального розвитку харчування, адже цей напрямок не менш важливий ніж безпечне середовище. Ще один ключовий аспект – це створення безбар’єрного простору: в регіоні розширюють мережу закладів дошкільної та середньої освіти, де можуть навчатися діти з певними нозологіями.

«З початку вересня за шкільні парти у Закарпатській області вперше сядуть близько 12 900 дітей, однак інформація про їх остаточну кількість буде відома після початку навчального року», – додала Вероніка Маюрник, заступниця директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

Загалом у навчальних закладах краю освіту цього року здобуватимуть близько 170 тисяч учнів, майже 4,7 тис. з них – з-поміж вимушених переселенців.

Закарпатська ОВА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат