На що звернути увагу при виборі мультипечі?

admin 03.01.2023 22:30 СОЦІО



Мультипіч, якщо казати спрощено – це мультиварка, до якої додані функції аерогрилю та деякі інші опції. Використання вентилятора та гриля підвищує якість приготування їжі та прискорює сам процес.

Що таке мультипіч і як вона працює

Коли в кухні, наприклад, замало місця чи немає можливості встановити духовку, є зручний вихід: побутова техніка, що поєднує декілька функцій і опцій. Таким пристроєм є мультипіч.

Купити мультипіч – цілком сучасна ідея. З нею не потрібні різноманітні прилади, щоб запікати, смажити, готувати на пару: все можна зробити, використовуючи такий агрегат, як мультипіч gorenje.

Для своєї роботи пристрій використовує галогенні нагрівачі, також застосовується вентилятор, який забезпечує постійний приплив дуже гарячого повітря. Це дозволяє засмажити чи запекти продукти до однорідного стану. А ще у мультипечі є гриль, він обертає блюдо, по черзі підставляючи всі його сторони під гарячі струмені повітря, то ж приготування їжі відбувається без олії.

Як вибрати мультипіч

Потужність, продуктивність, споживання

Хоча рівень енергоспоживання пов'язаний із економією коштів, від нього також залежить продуктивність пристрою. Чим потужніша мульти піч, тим швидше та ефективніше в ній можна приготувати їжу. В свою чергу, більш швидке та якісне приготування страв може призвести до зниження енергоспоживання. Що стосується мультипечей, інформацію про їх потужність, продуктивність та про клас енергоспоживання можна знайти на етикетці енергоефективності, якою оснащений кожен агрегат. Споживання вказується в кіловат-годинах (кВтч).

Порада: витрати збільшуються у випадку частого відкривання пристрою, бо при цьому температура всередині падає до 40%. Чим менше ви будете відкривати мульти піч під час готування, тим більше енергії заощадите.

Розміри та вага

Більшість мультипечей, які пропонує сучасний ринок, мають стандартизовані розміри, що значно полегшує вибір. Але краще переконайтеся, що плита більшого розміру може розміститися у вашому кухонному просторі. З іншого боку, якщо у вас дуже маленька кухня і ви можете обійтися меншими габаритами пристрою, є багато варіантів вибору. При покупці мультипечей також враховуйте їх вагу, але зазвичай вона невелика.

Дизайн, зовнішній вигляд, управління

З погляду зовнішнього вигляду найдоступніші за ціною стандартні моделі, але ви також можете зустріти пристрої яскравих кольорів або з імітацією різних матеріалів оздоблення. Можливості щодо вибору практично безмежні –  ви завжди зможете вибрати мульти піч, яка ідеально впишеться у дизайн вашої кухні.

Панель керування найчастіше розташовується у верхній частині пристрою, іноді може використовуватися і пульт. Управління може бути механічним за допомогою кнопок та сенсорним. Деякі моделі мають дисплей, на який виводиться важлива інформація.

Побутове та технічне обслуговування

Звичайно, треба регулярно утримувати в чистоті поверхню та внутрішню частину мульти печі. В ідеалі відразу видаляйте всі залишки їжі, тому що вони можуть запектися при наступному використанні агрегату.

Регулярне технічне обслуговування мультипечі не тільки продовжить термін її служби, але і запобігатиме поширенню неприємних запахів від шматочків їжі, що пригоріли. При догляді необхідно враховувати матеріал, з якого виготовлена мультипіч – не кожен засіб для чищення підходить для цього типу пристроїв. Краще використовуйте спеціальні засоби, призначені саме для мультипечей.

Для поточного догляду достатньо ганчірки з м'якого матеріалу, яка не подряпає поверхні. Деякі моделі значно полегшують обслуговування завдяки програмам самоочищення. Воно відбувається двома способами: піролітичним або каталітичним. Піролітична система самоочищення використовує гаряче повітря, яке випалює всі домішки, після чого вам потрібно лише протерти поверхню ганчіркою. Мультипечі з каталітичним самоочищенням оснащені спеціальними вставками, що вбирають бруд.

Обладнання та аксесуари

Разом із кухонним пристроєм ви можете отримати деякі аксесуари безпосередньо від виробника  – наприклад, гриль. Гриль часто пропонується з рожном, що обертається. Якщо ви купуєте обладнання самостійно, перевірте його розміри  –  може статися, що вони будуть замалі для вашої пічки, або, навпаки, завеликі.  

Деякі мульти печі мають усередині невелике заглиблення унизу, в яке наливається вода. Вона випаровується під час випікання і, таким чином, зменшує висихання їжі, що готується.

Особливості та програми

Зазвичай мультипечі оснащені корисними функціями: таймер, замок від дітей, що блокує панель керування або зачиняє дверцята під час запікання. Деякими сучасними пристроями можна керувати навіть дистанційно. Є агрегати з розумною програмою, яка автоматично встановлює тривалість та температуру процесу приготування їжі відповідно до обраних заздалегідь значень та має індикатор залишкового тепла – світловий датчик, що інформує користувача.

Серед найбільш популярних функцій:

·        гриль;

·        піца;

·        вентилятор (забезпечує рівномірне пропікання та швидке охолодження пристрою);

·        димна опція;

·        розморожування;

·        програмована випічка (налаштування процесу випікання під конкретну страву);

·        підтримка температури подачі повітря.

Переваги, користь, економія

·        Швидкість приготування страв у мультипечі зростає. Наприклад, стейк готується 15, а курка запікається 20 хвилин.

·        Хоч ціна мультипечі вища за вартість деяких побутових приладів, вона виправдана тим, що ви купуєте один-єдиний пристрій з багатьма функціями. Це не лише економія корисної площі, а й скорочення споживання електрики. Наприклад, приготування вечері з 3-4 страв займатиме набагато менше часу та коштуватиме дешевше.

·        Експерти сходяться на думці: продукти після обробки в мульти печі не втрачають своїх корисних властивостей і зберігають їх максимально довго.

·        Ще одна перевага мультипечі: не треба постійно перемішувати їжу, побоюючись її пригорання.

Топ-3

Перші агрегати такого плану були вироблені компаніями «Філіпс» і «Самсунг». Потім виготовленням мультипечей зайнялися популярні фірми Clatronic, Gorenje, Russell, Tefal, Kitfort. До речі, набір функцій і опцій у приладів схожий – відрізняються вони тільки місткістю, вартістю, дизайном. Зараз, коли стає питання – мультипіч чи мультиварка – більшість користувачів обирає перший варіант.

·        Philips HD9650/90. Мультипіч зовні нагадує мультиварку, але функціонал ближчий до духовки. Можна швидко готувати середні порції їжі. За рахунок невеличкого часу очікування результату (15-20 хв) ви не зіб'єте апетит , поки дочекаєтеся готовності страви.

·        Мультипіч, відгуки про яку дуже позитивні – Gorenje AF 1409 DB. За її допомогою можна швидко приготувати цікаві закуски, коли до вас раптово зазирнули гості. Вона зручна та проста в управлінні, виглядає елегантно, на кухні не займає багато місця і замінює цілу низку побутової техніки. Після приготування страви видає сигнал, тож не потрібно постійно відстежувати процес. Робоча температура від 90 до 200 градусів, можна вибирати яка потрібна.

·        Tefal Ultimate Fry XL FX202. Яскравий представник міжнародного бренду, цей прилад – чудове сімейне рішення з 8 автоматичними програмами. Можна виконувати процеси від розморожування до випікання, а завдяки технологіям Air Boost їжа готується з хрусткою скоринкою без олії.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат