Голова Закарпатської ОВА: Угорські партнери готові допомагати постраждалим від теракту на Каховській

10.06.2023 16:50 СОЦІО

Ліквідація наслідків російського теракту на Каховській ГЕС і підтримка людей на затоплених територіях – головна тема робочої наради з угорськими колегами, - повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Під час зустрічі із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентським державним секретарем Левенте Модьором і заступником державного секретаря з питань розвитку прикордонної економіки Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Кіш-Парціу повідомив, що зараз Херсонщина потребує невідкладної гуманітарної допомоги.

Для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС нам потрібна велика кількість інженерної техніки, плавзасоби, спецодяг, шанцевий інструмент та багато іншого.

Закарпаття, на жаль, має великий досвід у подоланні надзвичайних ситуацій, пов’язаних із затопленнями територій. Ми щороку проводимо рятувальні операції та працюємо над розширенням протипаводкових програм. Саме тому чітко розуміємо, чим повинні допомагати і що буде найбільш необхідним.

Сьогодні наш регіон відправляє 8 вантажівок гуманітарної допомоги та пасажирські автобуси на Херсонщину. Запропонував угорським партнерам приєднатися до цієї рятувальної місії і підтримати тих, хто зараз у біді.

Своєю чергою пан Левенте Модьор повідомив, що Угорщина вже опрацьовує наш запит та готує пакет допомоги. Автобуси вже поставлені і прямують на Херсонщину, окремо збирають гуманітарні вантажі.

Водночас обговорили низку інших питань майбутньої співпраці в межах нової концепції міжрегіональної взаємодії Палати регіонів Конгрес місцевих та регіональних влад.

Щиро дякую пану заступнику Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини за підтримку. Зараз головне – допомогти нашим людям подолати наслідки російського теракту і відновити життєдіяльність у регіоні.

Читайте також: Закарпаття з робочим візитом відвідав заступник Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентський державний секретар Левенте Модьор.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат