Трьох закарпатських ковалів, які виготовляли компактні печі для військових, забирають в армію

06.05.2023 22:38 СОЦІО

Мистецьке об'єднання "Шпор" припиняє діяльність. Про це повідомила відома закарпатська громадська діячка та краєзнавець Ліна Дєгтярьова.

За її інформацією, трьох засновників мистецького об’єднання забрали до війська як солдатів. А протягом останніх семи місяців вони були єдиними розробниками та виконавцями всіх замовлень з фронту в ковальській майстерні. За цей час вони зробили більше 4000 «їжаків» для фронту, більше 2100 розміновувачів, близько 600 бліндажних пічок 5 видів. «Їхні бездоганні компактні функційні витвори обігріли тисячі військових і вимушено переміщених. Їхні знаряддя для розмінування врятували не знаю скільки життів. Про них зняли кілька фільмів і репортажів, їх знають і підтримують донатами по всій країні та закордоном. Бо вони -- феномен. Щирий і відданий», - написала Ліна.

Однак автомобіль, у якому їхали ковалі, зупинили в Оноківцях, хлопців розсадили в різні транспортні засоби, забрали паспорти і віддали після проходження медкомісії в військкоматі.

Навряд чи ковалі будуть кориснішими для армії безпосередньо на фронті, а не у майстерні, але на раціональність зараз мало хто звертає увагу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат