Мукачівець виготовив та відправив на фронт понад сотню антидронових рушниць

05.05.2023 18:57 СОЦІО

Мукачівець Сергій Герасимюк близько року виготовляє антидронові рушниці, повідомляє Суспільне.

Каже: така ідея виникла на початку повномасштабного вторгнення. "Ми виконували тут пускову наладку системи по детекції дронів. Ті сенсори стояли в нашому місті, ми то зробили і то передавалося на схід. Детектувати дрони ми вміли, а треба було якось впливати на них. Не буду казати чию рушницю ми розбирали, вивчали все, спробували. Це був травень. Улітку в мене була своя перша зібрана рушниця. Пройшли всі етапи навчилися на помилках, щось спалили, щось не так зробили. А вже в жовтні виникла ідея робити це масово, тому що попит зростав", — розповів чоловік.

Сергій Герасимюк каже: рушниці виготовляють троє людей. Роблять це у його кабінеті. "Усе виробництво контролюю я, а такі роботи, як спаювання, то не треба знати цілий процес, щоб робити частину. Двоє-троє — це всі люди, що працюють. Одна людина приходить тільки спаювати акумулятори, таку роботу, а так двоє людей роблять весь процес. Зараз я прийшов, а вже чотири рушниці готові до відправки. Це зробили за вихідні. Хлопці зібрали, а я маю тільки протестувати та промаркувати, зробити наліпки, зв'язатися із замовниками, записати адресу й відправити", — каже мукачівець.

За словами Сергія, наразі вже виготовили більше 100 антидронових рушниць. "120 рушниць ми виготовили стандартних, десь 40-50 — це ми поставляли запчастини, а люди самі збирали", — додав чоловік.

Сергій Герасимюк розповів, що антидронові рушниці замовляють волонтери та військові особисто.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат