Навичка, що допоможе «просунутися» на роботі

28.09.2022 16:49 СОЦІО



Знайомство з ідеєю адаптивності, а також знання того, як її зміцнити, є ключовим для досягнення успіху на роботі.

Експерти у сфері людського ресурсу вже деякий час обговорюють ідею «адаптивності». А беручи до уваги те, як стрімко змінюється робочий процес сьогодні, адаптивність як ніколи актуальна.

На робочому місці адаптовані люди мають здатність впевнено орієнтуватися в обставинах, що змінюються, що є цінним активом, оскільки чимало компаній зараз стикаються з новою реальністю, пов'язаною з віддаленою та гібридною роботою. Але ця риса не просто те, що може зробити співробітників більш ефективними: здатність до адаптації також може покращити добробут працівників, оскільки це може означати, що вони краще підготовлені до змін.

Оскільки сфера праці постійно змінюється, не дивно, що адаптивність стала тією навичкою, яку шукають роботодавці. Опитування Гарвардської бізнес-школи у 2020 році показало, що 71% із 1500 керівників із понад 90 країн відзначили, що адаптивність є найважливішою якістю, яку вони шукають у лідері. А дані дослідження McKinsey & Company у 2021 році показали, що люди, які вміють адаптуватися, мали на 24% більше шансів отримати роботу.

Щоб процвітати на новому робочому місці сьогодні та бути поміченим роботодавцями, знайомство з ідеєю адаптивності, а також вміння її зміцнити, може допомогти вам просунутися вперед. Багато хороших прикладів того, як здатність до адаптації може вплинути на ваш успіх, можна знайти в професійному покері. Усі професійні гравці в покер мають власний стиль і стратегію, засновану на багаторічному досвіді та власному характері. Однак, якщо ви уважно придивитеся, ви легко помітите, як деякі з найуспішніших гравців – Лекс Вельдхаус, Бен Спрагг, Фінтан Хенд і їм подібні – грають по-різному проти різних суперників залежно від їх рівня майстерності та попередньої гри.

Що таке адаптивність?

Адаптивність – це не просто здатність пережити зміни, коли вони вас спіткають – це стійкість. Натомість, кажуть експерти, щоб бути справді адаптивним, вам потрібно активно готуватися до змін, навіть відстоювати їх, і постійно додавати нові знання та навички до свого репертуару. Таким чином ви зможете задовольнити нові потреби, що виникають.

Часто бути адаптивним означає не реагувати на зміни, а бути їх активним каталізатором. Хороший керівник, наприклад, не буде складати план, що робити, якщо його галузь буде зруйнована; скоріше він буде активно розвивати свою компанію на випередження, плануючи зміни. З іншого боку, працівник з хорошими навичками адаптації – наприклад, торговий консультант – може завчасно уникати старих методів і натомість експериментувати з новими технологіями орієнтації на покупців, вивчати різні методи холодних дзвінків і розвиватися, щоб бути готовим до змін у галузі та професії.

Здатність до адаптації не тільки допомагає нам уникнути перевантаження, вона допомагає нам бути креативними та використовувати можливості серед хаосу. Таким чином, здатність до адаптації дозволяє вам зберігати спокій під час кризових змін, а це означає, що ви з меншою ймовірністю прийматимете необґрунтовані рішення.

Будь-хто, хто працює в теперішній час в постійних змінах, може отримати вигоду від відточування своїх навичок адаптації, і існує багато методів, які люди можуть застосувати для цього.

Ключовим кроком є зосередження на виході з усталених звичок, шаблонів і підходів. Експерти пропонують замінити ваші різні типи мислення, до яких ми часто повертаємось у моменти змін, більш цікавими альтернативами.

Ви можете, наприклад, думати, що знаєте як правильно щось зробити, тому що ви робили це певним чином роками – це захисне мислення. Але, навмисно запитуючи себе, чи це найкращий спосіб, або навіть спробувавши інший підхід, ви можете відкрити для себе щось нове. Бажання вчитися та готовність реагувати на мінливі обставини – це те, що дозволяє вам продовжувати досягати успіху.

На дуже простому рівні це може означати зміну невеликих аспектів вашої роботи, щоб включити нові елементи у свій розпорядок дня. Добровільне бажання вести презентацію спочатку може викликати страх, але це також може відкрити наступну сходинку вашої кар’єрної драбини.

Люди, у яких мислення розвивається, вірять, що їхні здібності можуть змінюватися з часом, тоді як ті, хто дотримується фіксованого мислення, вважають, що вони народжені з внутрішніми талантами, тож якщо щось видається надто складним, вони вірять, що це просто не для них.

У міру того, як робочі місця та методи роботи продовжують розвиватися, вдосконалення адаптивності може забезпечити працівників інструментами, необхідними для стрибка вперед.

Суть здатності до адаптації полягає в здатності визнати, що якщо щось піде не так, це не смертельно. Йдеться про розуміння того, що з експериментальним мисленням ви можете знайти щось краще.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат